Under örlogsflaggan!

Nu börjar orkesterreporna efter sommaruppehållet, och efter allt fältjobb är det roligt att få spela igen. En glad överraskning på Sjövärnskårens musikkårs första rep var att vår skiva "Under örlogsflaggan" som vi spelade in i vintras nu är helt färdig. Dessutom låter den riktigt bra. Och då menar jag inte "riktigt bra "som i helt ok, utan jag menar...riktigt riktigt bra!

image25

(Sedan kan man ju irritera sig lite på vissa detaljer i omslaget som man stör sig på när man är född i en reklammakarfamilj. Bristerna i förpackningen speglar dock inte på något sätt innehållet.)

Innehållet på skivan är bara och enbart tidigare oinspelade svensk marscher med marin anknytning, en liten och snäv nisch kan tyckas, men målsättningen med skivan (som är ett beställningsverk från Svenskt marschhistoriskt bibliotek) var nu just faktiskt att dokumentera tidigare odokumenterad svensk marschmusik (som dock inte alls är odokumenterad för att den är dålig!). Marscherna på skivan utgör för tillfället också huvudparten av musikkårens marschrepertoar, och vi tycker det är väldigt roligt att marschera på högvakter, statsbesök med mera till fina gamla marscher som mycket få någonsin har hört ens bland de mest inbitna "marschnördarna". Sedan kan man ju undra vad den musikaliska ledningen i kåren syftade på när de lät  "Efter drabbningen" bli sista spår på skivan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0