Villhavillha...

image105


Föräldrarnas planerade New York-resa öppnade en dörr det är farligt att glänta på: Den det finns en jättefin trumpet bakom.

Trumpeter (och andra instrument) är nämligen väldigt mycket billigare i USA än här, halva eller nästan halva priset. Min senaste trumpet blev ju något av en kompromiss mellan pris och kvalitet och tid (jag behövde en ny snabbt eftersom min gamla var i ett bedrövligt, i stort sett ospelbart skick). Det blev en bra trumpet, men inte fantastisk. Och då är frågan om man nu ska ta chansen att skaffa sig den där fantastiska trumpeten utan att behöva betala mer än jag gjorde för min nuvarande trotjänare? 

Trumpeten på bilden ovan kan tas som exempel, prislappen för den ligger strax under vad min nuvarande trumpet kostade. Min nuvarande är en billigare kopia av ett av de största, mest kända fabrikstillverkade märkena medan den ovan är inte alls fabrikstillverkad utan handbyggd (= stooor kvalitetsskillnad).

Problemet är hur jag ska skramla ihop pengar, för hur mycket billigare trumpeterna än är i USA så är det ju inte lönt att skaffa en ny trumpet om den inte är bättre än min nuvarande, i vilket fall det ändå rör sig om en summa som är väl stor för en ensamstående doktorand. Men en löneförhöjning är på ingång och lite skatteåterbäring lär det också bli i sommar så kanske kanske...drömma kan man ju roa sig med ett tag i alla fall.

Kommentarer
Postat av: Elin

Drömma ska man absolut göra, hoppas det blir sanndrömmar!

2008-04-25 @ 15:14:12
Postat av: Petra

Nämen! Vilken lysande idée! Nu måste jag också kolla upp det där. Fast tänk om vi sabbar deras semester så det enda de hinner med är att springa runt efter musikaffärer. Men lite kan man kanske drömma i alla fall.... Micke mobbade mig ju hela förra repan för att jag inte har en h-fot på flöjten.

2008-04-26 @ 22:54:09
Postat av: Kajsa

Det låter som när Lasse (f.d. romeledirigenten) lånade min gamla trumpet för att visa något, tog en ton,lämnade tillbaka den igen och sade "skaffa dig en trumpet!". Sen fortsatte jag ändå spela på den trumpeten i två år till...

Så illa är det definitivt inte nu, men visst hade det varit kul med ett riktigt bra instrument.

2008-04-27 @ 15:20:55
Postat av: Kajsa

Om det här blir av hade jag tänkt beställa trumpeten i förväg, och så ge föräldrarna en adress så att de bara kan åka dit och hämt den.

Och har an inte råd
med ett helt instrument finns det ju mycket småprylar (munstycken i mitt fall t.ex.) som också är billigare "over there".

2008-04-27 @ 15:23:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0