Fältavslutning

I onsdags gjorde jag tillsammans med min handledare min sista fältprovtagning för hela doktorandprojektet, vilket känns väldigt slutgiltigt -nu ska jag ha allt material jag behöver för avhandlingen. Faktum är att jag har så att det nog hade räckt till två avhandlingar, så mycket av det kommer inte att få vara med (vilket inte innebär att jag inte kommer att använda det till något och försöka publicera det, förstås) för jag kommer inte att hinna analysera och skriva om allt.

Trevligt nog blev det en jättefin dag på Mörkö med strålande sol och gott om jätteaktiva vargspindlar, trots att vädret annars varit regnigt och allmänt trist här på sista tiden. Peter och jag delade först upp oss, jag gjorde de två sydligaste lokalerna och han de två nordligaste, sedan hjälptes vi åt med de tre däremellan. Jag fick därmed bland annat den lokal jag tänker på som "bergsklättringslokalen" eftersom den är lite omständigare än de andra att ta sig till: en liten liten strand kantad av branta, släta klippor och med ett staket man måste krypa under i nerförssluttningen på den enda kanten där det är lätt att komma ner. Denna gång var det mer hinderbana än vanligt eftersom det dessutom kommit upp ett nytt elstängsel parallellt med stranden -området innanför betas (men det har inte varit några djur där de gånger jag varit där, troligen är det dags att släppa dit dem nu), och troligen vill man inte att kossorna eller fåren ska riskera att trilla nerför klipporna.



Någon hade skickat en flaskpost.



Arbetet gick snabbt och effektivt, vi hann med alla lokalerna på en dag och hade ändå tid att titta på roliga djur också. Bland annat såg vi en otroligt vacker huggorm med jättefina teckningar (möjligen var det rentav en hasselsnok, men troligen inte), tyvärr var vi för upptagna av att betrakta den för att tänka på att fotografera den. Den var en bra kompensation för det tråkiga faktum att någon (kommunen?) slagit de fina vägkanterna längs vägen till den lokalen, den vägen är annars en fantastisk fjärilslokal där det finns jättemycket att titta på...det är bra att man slår, det hade slyat igen annars, men de kunde väl väntat tills fjärilssäsongen var över?

Förresten, hur går det med "hitta djuret" på asköbilden av en blomställning? Tänkte lägga ut en ny "hitta djuret" men eftersom jag bara fått en gissning på den förra vet jag inte om det är lönt...var den så svår?  Ska jag behöva göra det så här lätt:



Jag lägger ut en till ändå: Hitta djuret!



Kommentarer
Postat av: Annelie

Ledsen hittar inget djur i den där bilden para pinnar...

2008-09-05 @ 16:36:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0