Fältmode från Mörkö

Nästa omgång provtagningar på Mörkö är gjorda, och denna gång hade jag Elin som fältassistent. Det gick hyfsat bra, det rådde viss brist på spindlar och i synnerhet mygg på Mörkö, men vi fick ihop en del i alla fall. Och vi hade ett helt fantastiskt väder med sol, över 30 grader i luften och 23 grader i vattnet.

Vi tog tillfället i akt att göra ett litet reportage om mode för den trendmedvetna ekologen. Byxor eller shorts i beige, militärgrönt och brunt med många fickor är alltid rätt, och så även denna sommar. Sommarens trend kombinerar annars den klassiska praktiska fältlooken med starka färger och chica accessoirer som till exempel stora solglasögon och rotvältor. Ryggsäcken ska vara svart i år, och gärna försedd med ordentligt avbärarbälte för att spara ryggen under klättringar på klippiga stränder med många prover i packningen. På fötterna har man lämpligen vattentåliga teva-sandaler.
 


En annan accessoir som är rätt för småkrypsekologen i fält är denna hopfällbara håv, här i pastelliga toner med mönster av eleganta glittriga stjärnor. Om det funnits en ekolog-Barbiedocka hade hon haft en sån här håv. Lite pinsam är den, ser inte helt professionell ut men den gör jobbet och valmöjligheterna på tyll med tillräckligt små maskor för att fånga fjädermygg är tyvärr inte det bästa i tygaffären i Tensta...I uppfällt skick. Med ett enkelt handgrepp är håven fullt funktionell som både fjärilshåv och slaghåv, dessutom har den teleskopskaft för att nå extra långt ut i vassen  (bra så in i vassen!).
Den andra modellen är lite sämre på att modella, men poserar här i en för arachnologen i fält mycket typisk pose (varför ser nästan alla bilder på mig i fält ut så här?). Huvudbonad är förstås alltid rätt i fält, Elin har valt en klassisk solskärm medan Kajsa har en för arbete i skärgårdsmiljö praktisk solhatt som stannar på huvudet även när det blåser kuling.

 

Kommentarer
Postat av: Elin

HAhahahaha absolut -barbiehåv var rätta ordet! :D

2008-08-02 @ 10:28:00
Postat av: Kajsa

Japp! Måste laga den i dag eller i morgon, den ska med till Askö också på måndag.

2008-08-02 @ 11:54:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0