Svar på frågorna

Här kommer svaren på de där frågorna i förförra inlägget:

-Fiskarna levde, med undantag för ett par platys som försvunnit spårlöst. Det verkar som om mitt lilla akvarium inte fungerar att ha just platys i, de andra fiskarna trivs men platysarna blir inte gamla. Måste överväga någon annan art, men jag vet ju inte exakt varför just platysarna inte klarar sig...

Spindlarna levde, i högönsklig välmåga som alltid. Något annat var inte att vänta och deras antal har nu dessutom utökats med ett par skånska vargspindlisar som jag vill veta vad det är för art, så de får bo här tills de blir så stora att man kan se det.

Blommorna lever faktiskt, allihop. Även den jobbiga plantan som jag ständigt överväger att låta dö eftersom den behöver vatten mycket oftare än alla andra och inte alls tål att inte få det.

DN har snällt låtit bli att levererat tidningen de flesta dagar, men ett söndagsnummer slank in trots avbeställningen. Nåja, så länge inte hela hallen är full av tidningar så.

Rolig post: Jajamänn! Vykort från New York från föräldrarna (fast ett vykort med mer negativt innehåll har jag aldrig fått faktiskt). Tackkort med många fina bilder från Emelie som fyllt 20 år, och ja Emelie, om du läser detta: självklart är du välkommen att hälsa på i Stockholm! Senaste volymen av Nationalnyckeln hade, som jag ju gissade, också anlänt. Jag har hämtat ut den och den rekommenderas varmt! För 260 kr får man ett ordentligt tjockt praktverk om alla nordiska säckspinnare och käkmalar på över 600 sidor, innehållande bestämningsnycklar, artinformation och fina bilder. Klart prisvärt!Tråkig post: Nja, ganska mycket intetsägande post som reklam, kontoutdrag och liknande.

Dirigenten för S:t Eriks har såvitt jag vet inte ringt. Bra.

Fiolens stämning vet jag ännu inget om eftersom jag är för upptagen med att utforska egenskaperna hos min nya trumpet för att ha tid med fiolen, och nej, jag kan inte låta bli trumpeten trots sår i munnen. Men jag är ju också ivrig att utforska de nya fiolnoterna från Petra så snart åker nog fiolen fram den med.

Resväskan anlände i ett stycke till lägenheten, det var tungt att få upp den för alla trapporna men upp kom den.

Trots en del ordentligt mörka moln slapp jag på hemvägen ångra att jag lämnat regnjackan i Blentarp, och vädret klarnade framåt kvällen så Anna och jag kunde grilla på gården. Sej med nypotatis och grönsaker blev det, och gott var det med lätt somrig grillmat efter all stabbig tysk mat jag ätit på sistone.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0