Arachnologi på 80-talet?

Matdags för småspindlarna (Tetralycosa oraria), och då kan man ju passa på att ta bilder...

Elin har 80-talstema i sin blogg och på sina tår, och själv har jag, helt ofrivilligt, 80-talstema i småspindlarnas burkar. Detta eftersom burkarna har vitt underlag och sugrören som spindlarna har som gömställen (precis lagom stort för en liten vargspindel att krypa in i) bara råkade vara rosa och orange...det ger onekligen ett väldigt 80-taligt intryck, och att spinden är vit (inte ljusrosa, det är bilden som är dålig) gör ju inte saken sämre. Det här är den största av vargspindlarna och den ljusaste av dem, så kritvit att kameran har stora problem att fokusera på den mot den vita bakgrunden...kan någon motstå detta bleka ansikte med jättestora mörka ögon?

image80


Jag kunde inte, en rejäl portion mat (syrsa) blev det.

image81

Kommentarer
Postat av: Elin

Haha! Så fint! :D

2008-03-09 @ 13:36:55
Postat av: kajsa

Jag tycker det här är en så otroligt vacker vargspindel, de tenderar ju att vara brungråa. Men det funkar bättre att vara vit om man bor på kritvita stränder.

2008-03-09 @ 15:51:07
Postat av: Kajsa

Och i dag har den glupska filuren ätit upp båda de två syrsorna jag gav den i går. Den största syrsan var lika stor som spindeln och den minsta (bilden) inte mycket mindre...hur får hon i sig så mycket?

2008-03-09 @ 15:53:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0