Årets första utegrillning

I går var det premiär för att grilla ute, något man ju egentligen kunde gjort för länge sen med tanke på det väder som varit, men nu var det dags. Elin och jag tog oss ut på Järvafältet och tillbringade kvällen vid Säbysjöns strand där vi avnjöt såväl grillade bananer som ropande storlom och en fantastisk solnedgång.

Det var en varm kväll, men Elin tyckte ändå det var dags att ta på de långa strumporna. Kanske mest på grund av myggen, för temperaturen var minst sagt behaglig.

image153


Elin fågelskådar storlom. Vi hörde även årets första gök, och det västerut ! Vi förde därefter en längre filosofisk diskussion om det faktum att det inte finns några positiva gökar! Av de fyra väderstrecksgökarna är tre negativa medan västergök visserligen är bästergök, men hur bra är det att vara bäst när det man har att jämföra med är dödergöken, sorgegöken och tröstergöken? Vårligt var det i alla fall.
image154


Dålig bild på herr och fru storlom, långt borta på andra sidan sjön. De var tyvärr för långt bort för att synas bra, ens i kikaren, men vi fick i alla fall se dem. Och lätet är ju så underbart.
image155


Solnedgång över Säbysjön.
image156


Kommentarer
Postat av: Elin

En helt sagolik utflykt! :D

2008-05-13 @ 09:42:22
Postat av: Kajsa

Ja, mysigt.

2008-05-13 @ 10:56:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0