Jobb och jobb...

Det är en viss kontrast mellan Elins och min arbetsplats...framför allt utför Elin sitt arbete på ett till synes glamourösare sätt än jag, och i glamourösare omgivningar. En ytterligare skillnad är kanske frånvaron av spindlar, såväl levande som inlagda i sprit, på Elins jobb och frånvaron av glögg serverad i vinglas på mitt.

Elins jobb

Mitt jobb


Och på tal om spindlar på kontoret utspann sig i dag följande konversation, som jag tyckte var ganska rolig, mellan min nuvarande rumskamrat Jésus (spansk gästforskare) och min f.d. rumskamrat Helena (en annan av doktoranderna på Botan).

Helena till Jésus: -"So, have you seen Kajsa´s spider?" (jag har ju en fågelspindel på jobbet, men hon befinner sig för det mesta nere i sin håla).
Jésus: -"Yes, I have seen it. It is big!"
Helena (lite smått skrytsam): -"Yes, it is big, but when I shared the room with her she had 60 spiders!"
Jésus (föreställer sig 60 fullvuxna fågelspindlar på vårt rum):-"60 spiders! Wow!"

Varpå jag kände mig tvungen att förklara att Helena syftar på ett försök jag gjorde förra hösten. Eftersom vi inte har labutrymmen att göra djurförsök i på växtekologen hade jag 60 vargspindlar på kontoret. Men vargspindlar är väldigt mycket mindre än en fågelspindel...de 60 spindlarnas sammanlagda vikt understeg den enda fågelspindeln Mariannes rejält!  

Kommentarer
Postat av: Elle

Haha hallådär! :D



Ja vinglas kan absolut göra att det upplevs som man har ett lyxigt jobb... oavsett om det är colalight eller vatten eller glögg man dricker. Bra glamourknep. Om man fotar sig själv ska man alltid lägga upp benenen för maximal slapp feeling.

2008-10-26 @ 10:40:20
Postat av: Kajsa

Ja...jag är inte bra på det där med jobbglamour. Jag har inga vinglas och jag har inte plats på mitt skrivbord att lägga upp benen...

2008-10-26 @ 14:11:39
Postat av: Elle

Just vinglaset är ganska roligt för kunder etc antar direkt att det är rödvin man har i glaset när man sitter och dricker sin cola light. De antar vidare att ens vatten är vitt vin. Kul att glaset kan göra så mycket fast färgen på vätskan inte stämmer särskilt bra alls!

2008-10-26 @ 21:48:38
Postat av: Anonym

Ja...i Australien var det vanligt med mousserande rödvin, då blir det ännu mer likt cola light åtminstone när det är lite småmörkt så att man itne ser att färgen är lite fel.

2008-10-28 @ 09:43:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0