Gissa ögat - svaret!

Här kommer svaret på vem ögat i förrförra inlägget tillhörde. Svaret är naturligtvis: En padda! Korrekt svar fick jag från Elin, som helt självsäkert svarade padda med stora bokstäver. Och det var ju helt rätt.




En vanlig padda, (Bufo bufo) är det närmare bestämt, men enbart padda godkänns. Om någon hade svarat t.ex. grönfläckig padda hade det varit fel -det är bara den vanliga paddan som har sådana här orange ögon. Just denna padda hittade jag på ganska vältrafikerad stig, där hon helt obekymrad om alla förbipasserande satt i solen och lurpassade på myrorna som också trafikerade stigen. Ok, lurpassa är väl kanske inte helt rätt ord att använda om en padda som helt enkelt parkerat sin, även med paddmått mätt, väl tilltagna kropp helt öppet på en myrstig i kanten av en gångstig för att helt förnöjt slicka i sig myrorna efterhand som de kom gående . Hon brydde sig inte ett dugg om att jag kröp nära inpå för att fotografera heller. Jag försökte tappert få en bild på när hon fångade myror med tungan, men misslyckades - det gick helt enkelt för fort.


Kommentarer
Postat av: Elle

Jaaa, jag vann, jag vann!

2009-08-12 @ 18:28:35
Postat av: Per

Elin: Grattis!

Kajsa: Trevligt med bildfrågor - gärna fler sådana. Vi är just hemkomna från Öland och bland annat en rundvandring på Alvaret, men vi såg inte till den gräshoppssort som Du relaterade. Däremot såg vi en (troligen) blåvingad dito, som verkade lite skadad - för den gick att fånga i handen och lät sig fotograferas utan att hoppa iväg. Skall se om det blev någon bra bild.

2009-08-12 @ 19:39:31
Postat av: Kajsa

Japp! Fast Anna E gissade också rätt (men på facebook, där verkligen bara själva ögat syns på bilden).

2009-08-12 @ 19:40:00
Postat av: Kajsa

Per: Ja de är vackra, de blåvingade gräshopporna (liksom de rosenvingade)! Finns mycket trevligt att titta på på alvaret...

2009-08-12 @ 23:01:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0