Snöstorm

Julesnön faller vit utanför fönstren, eller, den faller egentligen inte eftersom den rör sig vågrätt - det är full snöstorm här. Men "snön far i hög hastighet förbi fönstren från vänster till höger" låter ju inte alls lika trevligt. Och är inte lika trevligt heller. Men snöar gör det, vitt är det, och med en temperatur som närmar sig tio minus lär snön inte smälta i första taget heller. Och även om det förvisso är trevligt med snö hoppas jag att det inte ställer till det för tågtrafiken när jag ska ner till Skåne om några dar - ska man åka tåg genom småland i eller snart efter en storm kan man kallt räkna med kraftiga förseningar. Så det får gärna blåsa av sig i nattu så kan det få bli lugnt, om än vitt, julväder sen.

Kan tala om att det märks rätt mycket när det stormar när man bor på åttonde våningen i ett hus uppe på en backe... jag tänkte ta en bild men det är bara att inse att ett försök att fotografera bara hade gett bilder av vitt sudd. Vilket är allt man ser om man tittar ut genom fönstret, det enda man egentligen kan urskilja förutom snöyra som visar att det faktiskt finns någonting annat än snö därute nånstans är skenet från gatlyktorna, och även de är väldigt suddiga.

Kommentarer
Postat av: Per

Låter "härligt" - tycker jag; det artar sig "bra" här också - lämplig inomhus knäckkokardag, eller ut i yran och skotta? Valet är inte helt givet en sådan här premiärdag.

2009-12-17 @ 08:50:26
Postat av: Kajsa

Ja, snö är härligt. M;en det ska helst itne blåsa så att det är roligt att vara ute i den - full snöstorm är lite jobbigt. Här hade det inte varit lönt att ge sig ut och skotta...inte så länge det fortfarande snöar vågrätt. Så det får nog mer betraktas som en knäckkokardag, i synnerhet som man knappast kan ta sig nånstans - kollektivtrafiken, både bussar och tåg och till och med tunnelbanan har förseningar på uppemot en timme.

2009-12-17 @ 11:19:26
Postat av: Elle

Tydligen ställer vädret till det för tågtrafiken, i alla fall enligt Skånetrafiken. Öresundstågen var galet försenade igår och nu har de bestämt sig för att restidsgarantin inte gäller "pga vädret" SUCK! Jag hoppas att du inte drabbas av någon försening.

2009-12-18 @ 14:49:28
Postat av: Kajsa

Ja det hoppas jag med. Men jag tror det är medan det snöar det blir problem när det kommer mycket på en gång - när snön väl ligger där den ligger och vädret är ok för övrigt är det nog i alla fall inte lika mycket problem. Här är det tydligen växlarna som krånglar när det snöar mycket, men i dag när vädret varit fint tror jag att kollektivtrafiken gick helt som den skulle trots all snö.

2009-12-18 @ 23:06:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0