Globen gånger två?

Min balkong har utsikt inåt stan, och bland annat ser man Globen därifrån. Så en kväll i september när jag klev ut på balkongen trodde jag mig först se dubbelt, inte en utan två Globar vid horisonten! Tyvärr hade den ena Globen förflyttat sig uppåt och till höger när jag hunnit få fatt i kameran, dessutom är bilden nedan tyvärr dålig och suddig...men notera ändå de två mycket likartade ljusa kloten i fjärran.




Från början befann sig alltså den högra Globen i bilden ovan också ända nere vid horisonten, precis bredvid den vänstra Globen. De två Globarnas form och storlek var då också väldigt mycket mer enhetlig, när man insåg att man inte såg dubbelt fick man fråga sig vilken av dem som faktiskt var den äkta Globen. Men på bilden ovan inser man ju att det måste vara den vänstra eftersom Globen mig veterligt inte kan flyga.

Likheten blev mindre efterhand som månen steg, solen sjönk, och den förra färgades vackert guldgul av den senare. Men nog hade Globen också klätt i den färgen? Denna syn hade, om man fortfarande spelat i Bleckhornen, även kunnat inspirera till en ny text till den gamla Bleckhornshiten "Silvermåne över bergen" - "Guldmåne över Globen".





Kommentarer
Postat av: Per

Ja den låten är fin. Brukade inte Bleckhornen framföra den tillsammans med solosång? (I år missar vi ju deras julkonsert - för första gången på jättemånga år - på grund av Australienresan.)

Kul bilder!

2009-09-26 @ 21:55:31
Postat av: Kajsa

Jo, solosång har nog förekommit tro jag, men under den tiden jag varit med i Bleckhornen har "Silvermåne över bergen" oftast framförts som saxsektionssolo. Själv har jag ju missat julkoncerten sen den sista jag själv var med på, jag brukar helt enkelt inte ha möjlighet att åka ner till Skåne både i början av december och sen till jul också.



Om man nu ska missa julkoncerten så är ju en australienresa åtminstone en riktigt bra anledning! Jag är avundsjuk...fantastiskt land (i synnerhet om man är naturintresserad!).

2009-09-27 @ 12:41:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0