Glad påsk!

Glad påsk allihop! Påskkortet är kanske inte så påskigt, men desto mer vårligt eftersom det föreställer en av årets första spindlar ute i vårsolen.



Och tycker ni inte att påskpysslet i det förra inlägget är nog kan ni få en liten gåta till här: Vad är det som är konstigt med spindelfotot ovan?

Kommentarer
Postat av: Per

Men Kajsa - du har ju lärt oss att vargspindlar i vart fall inte bygger några fångstnät själva! (Men skulle de dra sig för att kliva ut på en annan spindelarts nät, om där ute satt ett fett byte?) Glad Påsk - långt i efterhand till dig också!

2010-04-09 @ 09:06:19
Postat av: Kajsa

Rätt Per, vargspindlar gör inga nät och för en arachvnolog ser det här därmed ganska konstigt ut. Vargspindlar hör heller inte till de som plundrar andra spindlars nät - stillasittande byten är inget för en vargspindel, vars jaktinstinkter utlöses av rörelse. Nätet är ett gammalt husspindelnät i föräldrarnas växthus, och troligen sitter den där för att det var soligare än nere på marken i växthuset. Vargspindlar är stora solälskare, man ser dem ofta sitta och sola.

2010-04-09 @ 12:32:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0