Hitta djuret - svaret

Ja, det var ju inte så svårt den här gången...det var förstås kampfisken Errol ni skulle hitta där han tittar fram ur munnen på porslinsfisken. Porslinsfisken är helt ihålig, och Errol verkar gilla att simma in och ut ur den.




                                         
Jag är för övrigt lite förvånad över att ingen av malarna (som älskar mörka hålor) har upptäckt den ihåliga porslinsfisken än, de har annars utforskat allt som står till buds i akvariet vad gäller hålor och grottor inklusive sådana ställen som inte är några hålor men där man kan göra sig en genom att gräva (Ancistrusmalarna är i munnen på den ibland på bästa putsarfiskmanér, men inte längre in, såvitt jag vet). Synodontismalen Hjördis mer eller mindre bosatte sig i vraket för en tid trots att hon (eller han - jag vet faktiskt inte vilket kön den fisken har) faktiskt inte riktigt får plats därinne. Vilket hon också insåg efter några dagar och grävde en grop under en trädrot i stället. Där stjärten också sticker ut, så tydligen missar hon liksom att den också måste få plats om hon inte ska avslöja sitt gömställe.

                                           

                                              

                                                            Errol


Kommentarer
Postat av: Per

Att det var en så pass stor fisk som Errol verkar vara, hade jag nog inte kunnat förställa mig; av det som stack fram ur porslinsfiskgapet.

2010-01-30 @ 18:24:27
Postat av: Kajsa

Porslinsfisken är ju väldigt stor jämfört med fiskarna i akvariet...Errol (som är en siamesisk kampfisk med det latinska namnet Betta splendens) är kanske 3-4 cm lång i kroppen, räknar man med de långa fenorna också är han kanske hela 6-7 cm.

2010-01-30 @ 23:31:05
Postat av: Atte

Ha ha, tjusigt med en porslinsfisk i akvariet, det kanske man skulle prova! Idag har jag äntligen fått igång mitt nya tyskimporterade eheimfilter. Vi köpte filtersubstrat idag och kunde då konstatera att jag gett en fjärdedel av priset på pumpen jämfört med vad samma pump kostar i Malmö. Då var den förvisso på rea men ändå. Jag provade även att köpa någon växt från tyskland för att se hur det gick -och det gick faktiskt hur bra som helst!

2010-01-31 @ 19:46:34
Postat av: Anonym

Det här är ju kitchakvariet, där passar denna mycket groteska porslinsfisk utmärkt.



Grattis till filtret, de är utmärkt bra de där! Jasså det funkade bra att importera växter från Tyskland? Vad bra, det kanske man skulle göra...fast för min del kanske det är lämpligt att vänta tills det blir lite varmare, här är nästan 20 minus nu. Men du får gärna maila mig länken om du nu har hittat ett bra ställe att handla ifrån.

2010-01-31 @ 19:57:53
Postat av: Kajsa

Ja, det senaste var det jag själv som skrev om ni nu inte begrep det ändå.

2010-01-31 @ 19:59:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0