Snart är det tattoo...

Stockholm Military Tattoo närmar sig med stormsteg, i morgon när det dags och de senaste repen av figet har gått lite sisådär...det har varit en del luckor i leden (däribland stavföraren som varit borta de senaste två repen!) vilket gör det besvärligare att gå, men vi hoppas på att allt ska falla på plats idag både med folk och fig. Det blir spännande att se om vi kan hålla rättningen under det kritiska "kryssmomentet" i den finska marschen Muhstoja pohjalanta (eller hur det nu stavas) och om vi kan hamna på rätt ställen och göra halt samtidigt efter den roteparsvisa tätavbrytningen i slutet av samma marsch. Det blir spännande om vi kan hålla rättningarna i Jämtlandssången med hela musikkåren på två långa led. Det blir spännande att se om det nya slutet på Kameraden auf See fungerar (men det gör det nog). Det blir spännande att se om vi kan få plats inne på planen på armémuseums gård under Washington Post utan att behöva gå upp under träden utanför entrén till museet, något vi inte lyckats med alls på repen hittills, och om vi kommer att skippa det svåraste partiet i slutet med omväxlande vanlig marsch och slow march - det fungerar, men ser kanske inte så snyggt ut ur publiksynpunkt att det är värt besväret. Dessutom är figget långt som det är och om vi skippar den biten behöver vi inte ha ännu en marsch att gå ut till. I dag ska vi också få ut noterna till de stycken som ska spelas under finalen med alla medverkande kårer (vilken bra framförhållning att få ut noterna kvällen innan...).

Men jaja, det blir ju åtminstone mer spännande på det här viset än om vi hade vetat vad vi skulle spela och allt hade suttit perfekt redan för en månad sen.







Kommentarer
Postat av: Elle

Hejaheja! Det kommer att gå jättebra, tvillingdelagation kommer ju i form av Petra men vi får se om jag kan komma upp snart också och säga hej!

2010-06-11 @ 21:17:04
Postat av: Kajsa

Ja, trevligt att Petra kommer upp (även om jag inte hinner träffa henne så mycket som jag skulle vilja eftersom vi ska öva in finalprogrammet i morgon innan själva tattoot, åtta stycken sådär plus gemensamt litet fig) och trevligt om du också kommer upp! Fast jag kommer ju ner till midsommar också.



Fortsättning på blogginlägget: Vi strök sista biten av figget i Washington Post...på det viset slipper vi spela en marsch till som utgångsmarsch utan kan avsluta med Washington Post. Och då är figget ändå någon minut för långt...

2010-06-11 @ 23:20:39
Postat av: Atte

Det blev ett fint figg!! Mycket bra spelat också!!

2010-06-13 @ 17:10:51
Postat av: Kajsa

Det gick ännu bättre idag, både för oss och övriga (och pållarna var myyycket lugnare). En gång till så kan vi det...



Men ändå tur att du var här igår, för idag var vädret värre...fint under första halvan av programmet förvisso (sol!), men regn från lite före pausen och under hela andra halvan. Dock blåste det inte i dag, så det var inte lika kallt. Bara blött.

2010-06-13 @ 22:53:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0