Stockholm Military Tattoo 2010

Efter en intensiv tattoohelg är musikkåren i stort sett nöjda med slutresultatet, bortsett från vädret då. Figet gick rätt bra på lördagen och bättre på söndagen - men det kunde förstås gått ännu bättre. En gång till så...men vi är rätt nöjda. Förutom med vädret som sagt. Lördagen var blåsig och kall med lättare regnskurar, det regnade från och till både under eftermiddagens rep och kvällens föreställning men däremellan var det faktiskt soligt och trevligt på eftermiddagen. Regnskurarna blev tack vare blåsten aldrig långvariga, men tyvärr blev det också tack vare blåsten ganska kallt för i synnerhet publiken framåt kvällen. Söndagen bjöd på fint och soligt väder som höll i sig över vårt fig (som tur var), men framåt pausen började det regna och det fortsatte det sedan att göra resten av kvällen. Det blev en blöt final, men det blåste åtminstone inte (fast om det gjort det hade regnet kanske blåst bort) och det var heller inte lika kallt som på lördagen. Men det gick bra för försäljaren som sålde regnponchos...och vår skivförsäljning gick med våra mått mätt ganska bra och absolut bättre än under lördagen då hela publiken försvann in på armémuseum illa kvickt i pausen eftersom det var så kallt (men armémuseum fick sålt en del tröjor ur det militära överskottet de hade till försäljning).

Petra har tagit bilder. Med mobilen, så de är inte jätteskarpa tyvärr. Jag hade planerat att förse Petra med en kamera, men ville inte släpa med mig systemkameran så jag tog med en liten kompaktkamera istället. Vilket visade sig vara dumt gjort eftersom lillkameran (som inte är använd på mycket länge) visade sig inte vilja samarbeta med sitt minneskort (???), så det blev inget av med det.






Man kan också roa sig med denna lilla film, framför allt början - invigningsfanfaren, följd av LDK. Lite bakgrund: I år hade tattooledningen hade tänkt till lite fint. Årets tattoo inleddes med en öpningsfanfar, precis som förra året. Men allting i år skulle vara snäppet häftigare än förra året, så fanfaren avslutades med en muskötsalva och lite fyrverkerier. Nästa punkt på programmet är LDK, som förra året enbart deltog till fots men i år deltog även till häst. Och den programpunkten lägger vi direkt efter invigningsfanfaren med tillhörande skottlossning och fyrverkerier...hästarna befann sig på andra sidan huset när det smällde som värst, men hästar hör bra och deras framträdande blev väldigt hoppigt och skuttigt. Kolla bara! Fast pukhästarna och fanfartrumpetledets skimlar skötte sig fint, liksom stavförarens häst (som för övrigt är vår dirigent i Sjövärnskåren. Stavföraren alltså, inte hästen). Men längre bak bland fuxarna var det kaos. Tyvärr är filmen klippt, så ni får inte se särskilt mycket, dessutom syns inte de bakre leden där det var allra bråkigast - och tur är väl det! På söndagen stannade de upp med hästarna lite längre bort under smällandet och då var föreställningen betydligt lugnare sen.

http://www.youtube.com/watch?v=8lMn_IMd9rQ

Tyvärr är det bara någon ur fältpiparkåren som lägger ut tattoofilmer på youtube, så det blir mycket fältpip (och det låter inget vidare om dem tyvärr...)och mycket lite annat, och inget alls med oss. Förhoppningsvis dyker det upp mer framöver...

Men nu är tattoot avklarat och vi förbereder oss inför nästa utmaning - det kungliga bröllopet. Personligen hade jag helst valt att hålla mig utanför stan denna dag (det kommer att vara kaos!), men kåren har kris på trumpetare eftersom många av våra medlemmar är anställda i LDK och kommer att rida i kortegen i stället för att spela med oss. Men det har i alla fall ordnats så att vi ska få åka buss till vår samlingsplats vid Sjöhistoriska museet (varifrån vi marscherar till Galärvarvsvägen på Djurgården där vi ska spela) så jag behöver bara ta mig in till stan med tåget och sedan till vår replokal nära Odenplan, och dit kan man ta tunnelbanan - Sjöhistoriska hade varit hopplöst att ta sig till på egen hand för dit måste man åka buss från centralen och de bussarna kommer inte att gå (de centrala delarna av stan kommer att vara till stora delar avstängd för bil- och busstrafik utan specialtillstånd). Återstår att se hur vädret blir - för tillfället verkar det som om det kommer att bli rätt ok om än inte så varmt. Men det är i och för sig bra att det inte är så varmt om man måste stå och vänta länge iförd mörkblå ylleuniform.
   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0