Kamhornad knäppare

Som ni förstår roade jag mig ordentligt med systemkameran under fjärilsturen i går. Här är en kamhornad knäppare, en skalbagge det var gott om på fälten på slingan. Den här skalbaggen var ett väldigt trevligt kryp att fotografera! Otroligt vacker med sin kopparglans och de spektakulära antennerna, och väldigt samarbetsvillig som fotomodell.








Kommentarer
Postat av: Bodil

Mycket vackra bilder, får nog skaffa en sådan riktig systemkamera också eller lära mig använda alla finesser på min ägandes undervattenskamera. Råkade knuffa till en spindel som satt i ett nät vid dörren till vårt förråd. Den började skaka våldsamt i sitt nät. Otroligt tänkte jag och petade medvetet denna gång och spindeln började skaka igen. Trodde den att den skulle skrämma bort mig eller försökte den skaka så fort så fienden inte skulle se tydligt var den var någonstans. Konstigt var det iallafall.

2010-05-22 @ 10:35:15
Postat av: Kajsa

Ja, bra kamera är roligt, speciellt när det man helst vill fotografera är små djur som ju kan vara svåra att få bra bilder på.



En hel del nätspindlar skakar sådär, det är precis som du gissade ett försvarsbeteende som ska skrämma en eventuell angripare. Vet inte vad det var för spindel du hade, men korsspindlar kan göra så, och en väldigt långbent liten spindel som heter Pholcus phalangioides är känd för att göra det.

2010-05-22 @ 12:23:17
Postat av: Per

En sådan säregen och fin skalbagge. Är den vanlig i Skåne också?

2010-05-22 @ 17:28:38
Postat av: Kajsa

Ja, jag tror den är rätt vanlig i stort sett i hela Sverige.

2010-05-22 @ 22:44:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0