Uppdateringar

Ja, det har ju stått lite still på bloggen nu, och det beror förstås på att jag varit så upptagen med att flyttpacka och fixa med annat inför flytten. Men flytten är inte enda anledningen till att jag varit upptagen, jag har mitt i flyttstöket ägnat mig åt att införskaffa ett körkort också - ganska många år för sent, men bättre sent än aldrig och idag var det klart! Det ironiska är nu bara att jag kört upp så precis innan jag flyttar att jag inte hinner få det riktiga kortet innan jag åker till Finland, och den där tillfälliga lappen gäller inte utomlands...suck. Jaja, i Ekenäs är det ändå cykelavstånd till allt.

Men flyttpackande och övrigt flyttfixande är ändå det som åtminstone känns som omd et tar mest tid just nu, varav det senare visat sig ta mycket mer tid och vara mycket besvärligare än det förra. Framför allt verkar det råda ett fenomen där alla jag ringer till först är väldigt svåra att få tag på, och när jag väl får tag i dem vet de itne vad jag behöver veta och ska de ringa tillbaka (eller maila) och ge mig den information/de besked jag behöver väldigt snart, sen gör de inte det och jag måste få tag i dem igen vilket är lika svårt som första gången. Man kan bli galen för mindre.

Men här är nu lite uppdateringar i alla fall. Hade jag varit en lika ambitiös bloggare som Elin hade jag gjort ett eget inlägg för varje ämne, och sett till att alla eller åtminstone de flesta illustrerats med en bild. Men nu gör jag istället som jag tenderar att göra och svamlar en väldig massa text i samma inlägg istället. Fler uppdateringar. Jag har i helgen också gjort två högvaktsspelningar med Sjövärnskårens musikkår, mina sista innan jag flyttar. Som för övrigt inte alls var med Sjövärnskårens musikkår eftersom spelningarna även var kårens första som nybildade Hemvärnets Musikkår Södertörn. Fast vi spelade liksom lite under dubbla identiteter eftersom vi presenterades som HvMk Södertörn, men eftersom vi inte hade hunnit få nya märken och grejer var uniformerna fortfarande Sjövärnskårens. Inte för att skillnaden är så rysligt stor eftersom kåren kommer att behålla sin marina identitet även som hemvärnskår och alltså fortfarande ha marinblå uniform, inte hemvärnets gråa. Jaja. Spelningarna gick sådär för kåren, delvis av egen förskyllan, delvis beroende på diverse yttre omständigheter. Men nu har jag nästan uppfyllt alla orkestrala plikter - spelningar avklarade, styrelseuppdrag åt brassbandet slutförda. Det enda som återstår är att lämna tillbaka sjövärnsuniformen till förrådet på amfibieregementet, vilket är ett typiskt fall där telefonkontakten fungerat som i beskrivningen ovan.

Och det mesta runt själva flytten är fixat. Boendet i Finland är det som löpt mest problemfritt - min blivande hyresvärd mailade till och med i dag och frågade om han skulle sätta igång kyl och frys innan jag kom dit. Min lägenhet är uthyrd, dock med en formalitet kvar som måste ordnas vilket återigen är ett exempel på den där få-tag-i-folk-problematiken...och en flyttfirma har anlitats för att forsla bohaget från punkt A till B. Men så fort man fixat en sak dyker det upp massa andra, varav en del inte alls har med flytten att göra. Allt ska liksom göras precis just nu. Tre dar kvar, sen börjar fixandet med massa saker i Finland istället! Ojoj, jag kanske till och med kan sova på finlandsbåten den här gången?

Kommentarer
Postat av: Per

Grattis till körkortet - och lycka till med alla flyttbestyren!

2011-04-07 @ 11:49:32
Postat av: Kajsa

Tack! Här flyttbestyras för fullt just nu - flyttbestyren hamnade ju liksom lite på efterkälken på grund av körkortet...

2011-04-07 @ 15:39:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0