Hahaha!

I mitt fall kanske man ska byta ut "seen by postdoc"/"professor" mot "seen by postdoc"/"EU"...men med samma bild.


Kommentarer
Postat av: Per

Kul matris!

2011-08-11 @ 21:44:56
Postat av: Kajsa

Ja! Fast jag hoppas ju att professorns bild av studenterna åtminstone inte är sann...och varför studenterna skulle tro att postdocforskare har gott om pengar förstår jag verkligen inte alls.

2011-08-11 @ 22:34:40
Postat av: Daniel

Hej! Intressant blogg, Otur att jag har spindelfobi. Jag undrar var det är störst chans att få se flockvis med skogsvitvingar? Tackar :) Och återigen, mycket intressant blogg. Har sett åtskilliga spindlar jag aldrig trodde fanns..

2011-08-12 @ 00:02:15
Postat av: Kajsa

Välkommen Daniel! Att läsa här kanske är nyttigt om man har spindelfobi? För fler spindelbilder kan jag utlova...



Tyvärr kan jag inte säga var det är störst chans att se flockvis med skogsvitvingar, då ska man nog antingen ha lite tur eller besöka en bra lokal där man vet satt arten finns återkommande under den period när de flyger. Men det är inte ovanligt att man ser flera av dem samtidigt, ofta finns också ängsvitvinge på samma lokal och då blir det förstås fler individer samtidigt...

2011-08-12 @ 08:08:41
Postat av: Per

Som i de flesta matriser så är oftast diagonalerna av speciellt intresse; se bara den från NV till SÖ :)

2011-08-12 @ 08:35:44
Postat av: Kajsa

Absolut intressant. Diagonalen måste ju här representera den perosnliga utvecklingen, bortsett från "tekniker"-kategorin som inte riktigt passar in i det hela. Tar man med dem så börjar man som Einstein och slutar som Chuick Norris...?



Om man plockar bort teknikerna ur matrisen ser framtiden mer lovande ut. Då slutar man ungefär där man började, vad gäller självuppfattning i alla fall.

2011-08-12 @ 12:09:13
Postat av: Per

"plockar bort teknikerna" - är inte ingenjören skapelsens krona? :)

2011-08-13 @ 14:36:20
Postat av: Kajsa

I det biologiska sammanhang jag fick den här ifrån syftar tekniker inte på ingenjörer, utan på alla som på något vis jobbar med labutrustning, datorutrustning eller andra tekniska/praktiska saker på en forskningsinstitution utan att själv vara forskare. Kan även inkludera sådant som djurskötare i försöksdjurssammanhang eller labassistenter av olika slag. Dvs alla som jobbar med praktiska saker kopplade till forskning utan att själv forska.



Dessa människor är ofta inte ingenjörer utan så kallade "hang arounds" - studenter som tagit examen men hänger sig kvar i brist på ett "riktigt jobb" eller för att de vill ha en doktorandtjänst och vill ha kvar en fot i forksarvärlden i väntan på att en sådan plats ska dyka upp (har själv varit en sådan "hang around"), eller doktorander som disputerat och jobbar med annat på avdelningen tills de fått en tjänst på något annat universitet.



Vissa fastnar och blir kvar på en sådan teknikertjänst länge eller för alltid. Den datoransvarige på ekologihuset är t.ex. en sådan, han är inte ingenjör eller datautbildad utan limnolog (men en datorkunnig sådan). Det är därför egentligen svårt att inkludera teknikerna i en sådan här matris eftersom alla andra nivåer motsvarar utbildnings- och erfarenhetsnivå, medan teknikern liksom faller utanför de ramarna. Det kan vara en person som har utbildning för det han/hon gör, men behöver inte alls vara det. Det kan vara allt från ett väldigt tillfälligt arbete typ sommarjobb för studenter, till en fast anställning för en person med examen och tidigare erfarenhet inom området.

2011-08-13 @ 15:37:47
Postat av: Kajsa

Med det sagt så verkar ju även matrisen behandla teknikern som något av skapelsens krona ;)

2011-08-13 @ 15:40:44
Postat av: Per

Helt klart så förstår jag det resonemanget!

Ekologihusets datoransvarige; du menar han som sitter i rummet väldigt nära Eva W's - eller menar du "Kalle"?

2011-08-13 @ 22:17:00
Postat av: Anonym

Jag menar Janne som sitter nära Eva ja (f.d. kursare till mig för övrigt. Janne alltså, inte Eva.). Kalle är mer ansvarig för praktiska saker som rör huset, inte datorer.

2011-08-14 @ 22:41:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0