Trumpetsolist? Vem, jag?

Ännu ett söndagsrep avklarat - jag missade förra söndagens dels för att jag firade "lilla jul" hos en kollega, dels för att min skjuts hem var sjuk (jag är för tillfället beroende av två personer plus tåget för att koma till repen - jag behöver en bil!) - men den här gången blev det spelat. Och ovanligt intensivt blev det också, med ovanligt mycekt lite mer krävande stycken. Vi lyckades ta oss igenom både delar av Holsts svit i ess, ett Les Miserables-arr (där jag lagt beslag på smörtrumpetsolot i "I dreamed a dream), Pirates of the Caribbean, God bless the child (trevligt jazzigt arr med sångsolist), och diverse julmusik. 

Och så har jag blivit ombedd att spela solo till våren, och jag kan ju inte säga nej, trots att jag egentligen inte är jätteförtjust i att spela solo och det var verkligen eeeevigheter sen jag gjorde det sist. Ett litet soloparti inne i ett längre stycke är lagom mycket solo för mig. Men nädå, nu ska det spelas solo på riktigt. Frågan är vad? Dirigenten tyckte jag skulle spela något svenskt, men jag kommer inte på något svenskt stycke alls som finns skrivet/arrat för trumpet (alternativt flygelhorn) och blåsorkester. Och sen ska det inte vara för svårt så att jag klarar av det utan att göra bort mig. Förslag? det enda jag kom på på rak arm var "Att angöra en brygga", den är ju svensk och jag vet att det finns ett bra arr för trombonsolist och blåsorkester åtminstone. Men nja...  



Kommentarer
Postat av: Per

Solot kommer att gå galant - Kajsa!

Men är du inte rädd för att placera spindeln (vars namn jag inte kommer ihåg) just där? Tänk om den kryper in och gömmer sig bland krökar och ventiler :).

2011-12-05 @ 07:22:12
Postat av: Kajsa

Nja, hon kommer inte så långt in innan röret blir för smalt...:-)

2011-12-05 @ 12:14:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0