Musikaliskt gnäll

Och med det syftar jag inte på mitt fiolspel, nej...

I dag är det torsdag och repdag för Solna Brass inför vår konsert med tubatema den 12 februari. Och jag är inte där för jag är hemma med en förkylning. Och det är illa, för det är inte många rep kvar till konsert och förutom massa tubamusik (förstås) ska vi spela Bourgeois "Blitz". Och Blitz är ett stycke som kräver sitt band, och som jag inte kan spela (än)! Och med det menar jag att jag inte bara inte spelar det bra nog, utan inte ens spelar helt rätt ännu även om det börjar likna något. Så jag behöver alla rep jag kan få! Det är också läskigt att dirigenten hittills inte sagt något alls under repetitionerna om det läskiga solit jag har tillsammans med solohorn - snabbt, i svag nyans och med massor av förtecken och återställningstecken. Betyder det att det är bra, eller betyder det att det låter så illa att han inte gitter säga något om det förrän jag har övat in det bättre själv? Hu, man ska väl ändå inte behöva utsättas för dylika solon när man spelar tredjekornett? Gnällgnäll. Nåja, jag har förstås inte kunnat avhålla mig helt från att spela utan har övat lite härhemma i alla fall. I stället för att sitta i replokalen och hosta på sitt eget band kan man ju åtminstone öva tillsammans med en inspelning, och som tur är har jag Blitz på cd.




Undrar man hur detta låter så finns förstås Blitz på Youtube, här med ett väldigt bra belgiskt band: http://www.youtube.com/watch?v=BA6-sQyntlw

Vi spelar det förstås varken så här snabbt (det ska faktiskt inte gå fullt så här fort heller - bandet på youtube har dragit upp tempot lite, troligen för att det är på tävling) eller så här bra än. Solopartiet jag är smått nervös för är 7.40 min in i stycket, med en kornett och ett horn som spelar unisont och där musiken också blir lite svagare.


Kommentarer
Postat av: Elle

Det blir skiiiiitbra tror jag! :D

2011-02-04 @ 12:18:46
Postat av: Kajsa

Det återstår att se...tror ju inte Blitz blir skiiiiiitbra nu till konserten, men tanken är att använda den på SM och om vi börjar spela den på konsert nu ska vi väl förhoppningsvis hinna lära oss den till november?

2011-02-04 @ 12:28:19
Postat av: Elle

Det tror jag absolut. Det måste vara bra att kunna fila på stycket både på konsert och på övning i så god tid.

2011-02-05 @ 12:26:03
Postat av: Kajsa

Jo, det behöver filas på länge och väl, det här...

2011-02-05 @ 13:06:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0