Men vad ska du in att göra då...!

Dagens talgoxe.



Jag har ofta besök av talgoxar och blåmesar på min balkong, detta trots att balkongen är inglasad och fönstren stängda. Men fönstren öppnas med runda hål i glasrutorna, som uppebarligen är stora nog för att en talgoxe ska kunna klämma sig in. Och ja, de måste klämma sig in...de kan omöjligt flyga rakt in. Men det gör de, och tar sig ut och in lite som de vill efter vad det verkar. Men sen finns det vissa individer som uppenbarligen klarar att ta sig in men sen inte hittar ut igen, och istället börjar flaxa runt i panik och som man då måste rycka ut och rädda. Och sen har de förstås mage att bli sura på mig! Måste tejpa igen de där hålen snart...eller öppna alla fönster på vid gavel så att även de där som inte kan hålla rätt på hur de kom in kan ta sig ut igen. 

Kommentarer
Postat av: Elle

Fin pippi även om den kanske är lite arg. (Oförskämt!)

2011-10-24 @ 23:29:39
Postat av: Kajsa

Den är ganska mycket arg till och med. Men vaddå, först gör den inbrott på min balkong och sen blir den arg när den behöver hjälp för att komma ut igen. Men det är åtminstone inte en blåmes den här gången, då pratar vi arg!

2011-10-25 @ 10:19:00
Postat av: Per

Men arg eller inte - håll med om att det är en alldeles speciell känsla att få hålla ett "vilt" djur i handen. Väldigt fin bild!

2011-10-25 @ 17:34:11
Postat av: Kajsa

Ja, det är alltid lite speciellt, även om det faktiskt inte är så stor skillnad på att hålla i en talgoxe eller blåmes och en zebrafink (som jag hade när jag var liten). Och det var inte ovanligt med mesar som behövde fångas och släppas ut från balkongen i Flemingsberg också, så vad gäller småfåglar är jag kanske lite blasé...

2011-10-25 @ 18:25:42
Postat av: Anonym

Men å så söt, har du inte gett den lite mat, lite, lite? Å jag känner dig, du har nog matat ordentligt.

2011-10-25 @ 19:01:42
Postat av: Kajsa

Nejnej, jag har faktiskt inte matat dem alls - jag vill ju inte ha dem på balkongen. Och jag har ingen fågelmat alls hemma. Sen litar jag på att husets fågelrestaurang öppnar snart på framsidan av huset och att de flyttar dit istället.

2011-10-25 @ 20:29:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0