Årets första spindel

Årets första spindel sedd utomhus blev i år en liten zebraspindel, som skuttade runt på husväggen i solen.



Kommentarer
Postat av: Per

Spännande med allt som kommer fram i vårsolen; fin bild! Men hur har du tagit den? Jag får inte ihop vyerna och bakgrundsfärgerna riktigt. Man skulle gissa, att du velat ta bilden rakt mot spindelns ryggsida, men att detta inte varit praktiskt möjligt?

2012-04-09 @ 08:59:22
Postat av: Kajsa

Den är tagen på kanten av "fönsterkarmen" utanför balkongfönstren (det gråa som spindeln sitter på) - men eftersom bilden är tagen med makroobjektiv och mot solen så blev bakgrunden vit fast det egentligen inte alls är vitt.



Jag tog bilder lite från lite alla möjliga vinklar, bl.a. snett uppifrån också, men de blev ganska dåliga Solen står ju på rakt på väggen vilket gör spindeln ganska kvick, den vägrade sitta still ens en sekund. Och jag ville inte fånga in den så bilderna blev som de blev. Men jag har bättre bilder ovanifrån på den här arten sedan tidigare (några finns på bloggen nånstans tror jag), så för min del gjorde det inget.

2012-04-09 @ 14:13:27
Postat av: Per

En hoppspindel i kombination med värmade sol kan säkert vara ett trickigt fotoobjekt; men jag tycker, att bilden är väldigt fin!

2012-04-10 @ 09:11:26
Postat av: Kajsa

Tack! Men krypbilder ser liksom ofta lite bättre ut på internet än de egentligen är...

2012-04-10 @ 14:03:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0