Och vad gör spiindlarna (och skorpisen) då?

Ja ni måste ju undra, ni som följer denna blogg? För det var verkligen väldigt VÄLDIGT länge sedan fågelspindlarna figurerade på bloggen nu - men det beror på att det helt enkelt inte har hänt så mycket, livet går sin gilla gång i terrarierna.
 
Skorpionen Selma ömsade skinn medan jag var i Sverige i augusti, vilket var skönt för innan dess såg hon bokstavligen ut som om hon skulle spricka! Kolla bara nedan, skorpionmotsvarigheten till Michelingubben! Och notera gliporna mellan segmenten på ryggen...
 
 
Har tyvärr ingen efter-bild, men hon ser verkligen mycket mer ut som en skorpion ska göra nu.
 
 
Ingalill på jobbet har fått för sig att gräva. Uppgrävd jord slängs förstås i vattenskålen, som jag därför måste gräva fram under jord och torra växtdelar varje morgon. På sista tiden har jag upptäckt att det till stor del verkar vara samma växtdelar som hittas i vattenskålen om och om igen, tydligen har hon något emot dem trots att jag när jag städar ur vattenskålen lägger allt i ett hörn av terrariet där man aldrig ser henne uppehålla sig...
 
För jobbkollegerna är detta dock positivt, eftersom Ingalill har varit mycket mer aktiv än vanligt och titt som tätt syns i främre delen av terrariet (där det är lätt att beundra henne) istället för att sitta undanskymd i det bakre hörn där hon har sitt bo under en barkbit. 
 
Marianne har på sista tiden ofta suttit framme och väl synlig i terrariet även dagtid - vilket är ovanligt för henne. Jag har ingen aning om varför, men det är trevligt att få se henne för hon är en fantastiskt vacker spindel.
 
Doris tänker jag ofta på som liten eftersom hon inte var så stor när jag köpte henne, men hon har växt rejält sen dess och är faktiskt den största spindeln härhemma (den enda som är större är Ingalill). Doris är precis som Marianne väldigt nattaktiv så på dagtid ser man inte mycket av henne, men går man upp om natten kan man få se henne ute och röra på sig och då är hon också bra mycket mindre skygg och nervös än hon är om dagen (intressant att sådana beteenden så tydligt skiftar mellan dag och natt!).
 
För storleksjämförelse - de gröna bladen i framkant är gullranka.
 

Kommentarer
Postat av: Bodil

Hur mycket väger Doris?

2012-10-18 @ 20:38:27
Postat av: Kajsa

Jag har faktiskt ingen aning! Och just Doris har jag aldrig ens haft i handen (eftersom hon är såpass nervös och lättskrämd - det hade varit att be om hela handen full av nässelhår) så jag kan inte ens göra en uppskattning. Men nånstans i närheten av 100 g är inte orimligt.

2012-10-18 @ 21:18:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0