Tur i oturen...

 
Den här helgen är Laban på verkstan. Laban hade egentligen tid hos bildoktorn redan i torsdags, men vägrade naturligtvis starta då, jag fick inte igång honom förrän sent fredag eftermiddag och då hann jag till verkstaden preciiis före stängningsdags. Men det innebär tyvärr att jag är billös i helgen och jag har därför räknat med att missa både ridning och orkesterrep.
 
Ridningen är förstås på ett ställe man inte eller nästan inte kan ta sig till kollektivt. Jag har faktiskt sett en busstation på vägen dit, men inte lyckats lista ut vilken buss som går dit, varifrån och när (sådant är inte helt enkelt i Finland eftersom bussturer körs av en mängd olika separata bolag utan att det finns någon övergripande organisation som samordnar det hela typ länstrafik). Men troligen är det bara skolbussar som går, (eller en buss som bara går vardagar och knappt det), och troligen går den från Karis vilket skulle innebära en hel del krångel med otajmade byten och liknande, för från Ekenäs går den i alla fall inte. Så ridningen missade jag tyvärr idag, och efter två bara lektioner har jag redan hästabstinens när jag tvingas vara borta (och inte minst klappabstinens)! Surt.
 
Till orkesterrepet hade jag normalt kunnat åka med orkesterkollegan N som också bor i Ekenäs och som jag brukar samåka med. Hon har räddat mig mången gång när jag inte annars kommit till orkestern, både innan jag hade bil och efter, men just den här helgen är Labans tajming sällsynt dålig eftersom N skulle vara i Helsingfors på söndagen. Men så pratade jag med henne idag och det visade sig att hon hade tappat rösten nästan helt  - hon kunde knappt prata, stackarn, och därmed kan hon inte sjunga heller och kommer därför inte att åka till Helsingfors imorgon. Vilket ju är tråkigt för henne, men väldigt bra för mig! Det innebär att jag antingen kan åka med henne till orkestern, eller att jag får låna hennes bil om hon inte tycker att hon är kry nog att spela. Fantastiskt! Det finns faktiskt fördelar med att ha en saxofonsektion i orkestern!

Kommentarer
Postat av: Per

Vore det inte en möjlighet att ha "leasat" en pålle från ridstallet; medan Laban är på verkstaden? Hoppas att det hela ordnar upp sig på ett bra sätt!

2012-10-21 @ 09:01:05
Postat av: Kajsa

Ja, det är kanske det jag borde gjort? Fast de kanske inte hade blivit så glada i huset om jag gjort stall av förrådet och stängslat in gräsmattan på gården som hage?

2012-10-21 @ 10:12:42
Postat av: Per

Säg inte det! :)

2012-10-21 @ 20:00:23
Postat av: Kajsa

Nä, man vet aldrig. Med tanke på att vi har ett sparkförråd så...

2012-10-21 @ 23:00:24
Postat av: Per

Något nytt om Laban?

2012-10-24 @ 22:25:42
Postat av: Kajsa

Nej - verkstaden tar sin tid på sig, i och med att Laban missade sin bokade tid får de ju fixa med honom när de hinner. Så vi får se, och framför allt får vi se om det gör någon skillnad. De hade ju gärna fått vara klara så att jag hinner rida på lördag...

2012-10-25 @ 13:38:36
Postat av: Kajsa

Uppdatering: Laban är hämtad, och just nu startar han utan problem (ta i trä...). Verkstaden meddelar att de har provat att starta upprepade gånger och hos dem "funktionerar" det varje gång, så vi får väl se hur den beter sig framöver. För tillfället känns det närmast akut att få på vinterdäcken eftersom det har snöat en del här.

2012-10-26 @ 15:35:45
Postat av: Per

Här kom också några snöflingor och imorse var det -3 grader hos oss. Håller så klart tummarna för att Laban skall förbli OK nu, men gjorde verkstaden någon åtgärd - eller kom tillfrisknandet av sig självt?

2012-10-26 @ 22:24:33
Postat av: Kajsa

Verkstaden har bytt startrelä, men eftersom den tydligen snällt har startat hela tiden den har varit där, både före och efter, så är det ju omnöjligt att säga om det är det som har gjort susen eller om Laban helt enkelt uppför sig på verkstaden men inte hemma...? Får väl se om problemet återkommer, i dag har den startat snällt i alla fall trots att det varit både kallt och fuktigt. I morgon blir det förhoppningsvis en tur till stallet, men det beror lite på hur halt det är ute på stora vägen och om jag vågar mig ut - inne i Ekenäs är det ren blankis överallt och Laban har ju än så länge sommardäck.

2012-10-26 @ 22:43:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0