Leida loomade!

Tycker ni att titeln på det här inlägget verkar helt oförståelig så kan en ledtråd vara att helt enkelt låtsas att första ordet är skånska, så har ni nästan fattat hälften och då kanske ni kan gissa fortsättningen.
 
I själva verket är titeln på estniska, och betyder förstås "hitta djuret". Men det kunde ju lika gärna stått "leta djuret", för i de flesta av de här bildgåtorna krävs nog att man letar åtminstone lite grann för att faktiskt kunna hitta djuret.
 
Men om vi nu lämnar språkförbistringen och det eventuella släktskapet mellan estniska och skånska (personligen tycker jag att man faktiskt hör mer svenska (eller skånska?) influenser i estniskan än man gör i finskan) så insåg jag häromdan att det var ooootroligt länge sen det var en "hitta djuret" här på bloggen. Mycket beroende på att det blev mycket mindre djurfotograferande i somras än vanligt pga tråkigt väder - men jag undrar om det varit nån hitta djuret alls på hela förra året? Bedrövligt! Så här kommer en, och som titeln antyder så är det i en bild från Estland ni ska leta efter (leida etter) ett djur den här gången.
 
 
 
  
 
 

Kommentarer
Postat av: Per

Menar du spindeln med tvärrandiga ben och uppsvälld bakkrop till höger i bildmitten?

2013-02-11 @ 09:22:29
Postat av: Kajsa

Japp! Som är en kvadratspindel.

2013-02-11 @ 13:58:06
URL: http://krydolph.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0