Bilen och bogserlinan som brast

I dag lyckades jag och en hjälpsam arbetskamrat med fyrhjulsdriven bil bogsera Laban från stationen till en verkstad i Karis utkant. Det gick till en början bra, även om det tog en stund att skotta och skrapa fram bilen efter att den stått på parkeringen vid Karis station sedan veckan innan jul. Men när vi sen kört mindre än halvvägs gick bogserlinan av! Och den var ny! Varför säljer man bogserlinor som inte håller ens för en liten golf? Tänk om jag haft en större bil - då hade vi väl inte ens kommit ut från stationen. Och naturligtvis hände det i en korsning. Så efter att ha knuffat Laban åt sidan fick kollegan köra och införskaffa ännu en bogserlina, vilken höll bättre. Åtminstone fick vi bilen till verkstan utan ytterligare incidenter, och det är väldigt skönt att det är gjort. Sen är det bara att hoppas att de har tid att titta på den snart och att det är lätt att fixa (håll tummarna för att det bara är en vajer som gått av).

Kommentarer
Postat av: Per

Självklart håller man tummarna för en enkel reparation! (Men jag är tveksam till just en vajer?)

2013-01-09 @ 22:01:54
Postat av: Kajsa

Det var vad mekanikern misstänkte. Det finns tydligen en kopplingsvajer i kopplingen, och om den går av beter sig kopplingen som i det här fallet: det smäller till och pedalen far i golvet, och det händer väldigt plötsligt utan att kopplingen slirat och varit dålig eller så innan. Men vi får väl se.

2013-01-09 @ 22:57:49
Postat av: Per

Jamendåså - om det verkligen finns en vajer för detta i en så pass modern bil, är det säkert en trolig orsak! (Vid helt hydraulisk "koppling" är den vanligaste felorsaken annars ett oljeläckage i en av cylindrarna - även det en okomplicerad reparation.)

2013-01-10 @ 09:03:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0