Vinter i Ekenäs

Det har ju inte blivit många vinterbilder i år, detta trots att Ekenäs haft snö sen november. Till den grad att det kändes konstigt att åka till Skåne över jul och redan då inse att det var en hel månad sen man senast såg barmark. Något som vnaligen kanske är en naturlig reflektion i mars eller rentav april, men inte i december.
 
Men jag klagar inte på snön - jag föredrar fina vinterdagar och snö framför gråväder  och slask. Och Ekenäs är en vacker vinterstad. Här järnvägsstationen, med villa villekullakänsla.
 
 
 
 
 
Jag tycker för övrigt fortfarande att det är roligt att man varje gång det kommer ett tåg här annonserar i högtalarna att tåget går från spår ett. För det finns bara ett spår.
 
Tågen är dessutom, åtminstone enligt min erfarenhet (fast finländarna klagar) bättre på att hålla tiderna här. Nu åker jag visserligen inte tåg särskilt ofta, men jag har aldrig varit med om att de varit mer än fem minuter sena sådär, även på vintern och även den gång jag åkte från Åbo i snöoväder i november. Då förutsåg de snökaos även i Finland, men i slutänden vägrade de betrakta det som sådant.
 
På banvallen vid stationen finns sommartid för övrigt en väldigt fin torräng med mycket blommor och insekter.

Kommentarer
Postat av: Per

Fin bild! Här har snön kommit tillbaka - under natten som gick och nu under dagen. Det har inte blåst, så snöfallet var tidvis mycket vackert med stora flingor. Tyvärr har dimma och halka ställt till det i trafiken med bland annat en väldigt svår olycka på E4-an nordöst om Helsingborg.

2013-01-15 @ 17:51:38
Postat av: Kajsa

Jo, det har inte gått mig förbi ens här i Finland, både snön (det är svårt att undvika att göras medveten om snö i Skåne om man gör ens något enstaka besök på Facebook och har ens några enstaka vänner från Skåne där...) och olyckan.

2013-01-15 @ 19:29:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0