Mått-ligt pedantisk?

 Jag vistas just nu en vecka i Stockholm, och bor i min lägenhet i Flemingsberg. I Stockholm är man inte bortskämd med samma eminenta parkeringsmöjligheter som i Ekenäs, och valmöjligheterna här har varit garageplatser som betalas månadsvis som det är jättelång kö till, betalparkering i garaget som är svindyrt, och en utomhusparkering där man står med p-skiva tre timmar. Det första alternativet är inte aktuellt när man är här lite tillfälligt, det andra blir för dyrt, och det tredje kan fungera för tillfälliga besökare men det fungerar förstås inte när man bor här om än tillfälligt. Så förra gången lämnade jag Laban nere på järnvägsstationen - det är nära att gå dit.
 
Men nu när jag kom hit tillåter man plötsligt parkering på gatan utanför huset. Det är på ett sätt opraktiskt eftersom vägen inte är tänkt att parkera längs, så med parkerade bilar längs kanten finns det inte längre plats för två bilar att mötas. Men det är ju skönt att slippa ha bilen nere vid stationen. Särskilt idag när det ösregnade.
 
Det är också utvecklande för min fickparkeringskompetens - jag är nämligen inte så van vid det eftersom man klarar sig alldeles utmärkt utan att nånsin fickparkera i Ekenäs. Men motivationen att göra det ökar naturligtvis rejält när valet står mellan att ställa bilen vid stationen och gå hem i ösregn bärande på tunga kassar, och att krångla in bilen i en preciiis stor nog ficka precis utanför huset, vilket jag därför har gjort idag (ja jag har ju parkerat bilen där flera dar nu, men fram tills idag har jag lyckats hitta ganska stora platser med ganska väl tilltaget manöverutrymme. Så icke idag).. 
 
MEN jag är ju nu begåvad med det Mellbrandska ögonmåttet (mycket bra!) och irriterar mig mycket på sådant som tavlor som hänger snett med mera, inklusive om jag ställer bilen snett i parkeringsrutan. Idag lyckades jag med nöd och näppe krångla in Laban i en inte alltför väl tilltagen parkeringsficka, men det blev inte helt rakt och snyggt utan bakänden stack ut lite grann. Vilket jag bestämde mig för att stå ut med med tanke på omständigheterna, men ändå irriterade mig storligen på. Särskilt som jag kan se ner på Laban från lägenhetsfönstret (och så tyckte jag liiite synd om den stora taxin som står bakom, som inte hade mycket marginal framåt för att komma ut. Men jag tröstade mig med att en taxichaufför säkert är skicklig nog att klara den situationen).
 
Så när jag såg genom fönstret att bilen som stod framför Laban när jag parkerade hade åkt och ersatts av en mindre bil, dvs manöverutrymmet i fickan hade ökat rejält...
 
...då gick jag ner och rättade in Laban i ledet. Nu är det jättegott om plats, Laban står rakt, och taxin bakom kommer ut utan problem.
 
 
 
Är jag för pedantisk som går ner på gatan i efterhand och rättar upp bilen för att den står lite snett? Men jag störde mig verkligen på att Laban stod snett. Nu gör den inte det.
 
Men helst hade jag velat ha lika mycket plats till bilen framför som bilen bakom också...
 
 
  

Kommentarer
Postat av: Per

Då är vi åtminstone två dylika pedanter - med goda ögonmått - här på jorden! :)

2013-06-11 @ 08:56:11
Postat av: Kajsa

:-)

Tyvärr är det ju inte lönt att rätta bilen så att den står med samma avstånd till de framför och bakom - för då kommer ju garanterat någon av de bilarna snart att köra sin väg och ersättas av en som antingen parkerar närmare eller längre ifrån...

2013-06-15 @ 01:06:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0