Rörig shopping!

I dag har jag varit på SU-butiken. SU-butiken är Stockholms universitets egen butik för anställda, och den är ett intressant ställe. Den ligger gömd längst bort i en mörk källarkorridor (kulvert) med betonggolv och branddörrar av stål. Butiken innehåller främst kontorsmaterial och laboratorieutrustning, samt en del reklamprodukter som det står Stockholms Universitet på. I dag var jag där och införskaffade lite småsaker inför fältjobbandet som sätter igång nästa vecka, som märkpennor, fältanteckningsböcker, plastslang, och allra viktigast, provrör. 

image162


Provrören visade sig högst problematiska. För det första hade butiken förstås inte rör av det slag jag ville ha hemma. Som tur är kan man beställa saker från labfirmorna genom SU-butiken (naturligtvis kan man beställa själv från institutionen också, men SU-butiken har rabatt) och det borde ju vara enkelt eftersom jag visste exakt vad jag ville ha, inklusive tillverkare och produktnummer. Det var ju inte första gången jag handlade provrör. Men så enkelt var det förstås inte...Sarstedt som jag brukar köpa rör ifrån hade plötsligt slutat sälja mina favvorör (mikrorör, 2 ml, skruvkork med packning) i förpackningar med färre än 5000 st, att jämföra med tidigare 500 st-förpackningar! Och inte behöver jag 5 000 st, trots att jag lovat att handla rör åt Gundula också. Det tog en bra stunds bläddrande i tjocka kataloger från olika labfirmor innan jag hittade likadana rör hos en annan tillverkare, och då var produktbeskrivningen så krånglig att den snälle och hjälpsamme Mohammed i SU-butiken fick ringa firman och fråga om i princip alla detaljer, som t.ex. hur många rör förpackningen innehåller...hur svårt kan det vara att skriva ut det i katalogen så att man förstår? Nu är rören beställda i alla fall, men eftersom jag behöver rör redan på måndag fick jag nöja mig med en förpackning (500 st) av det vanligare slaget utan skruvkork tills vidare...

På vägen hem besökte jag kartaffären och shoppade en karta över Mörkö också, så nu är jag försedd med allt som behövs för att börja fältjobba nästa vecka utom ett par hinkar. Det får jag nog fixa på nån mack.

Kommentarer
Postat av: Elin

Mycket har jag shoppat... men aldrig provrör!

2008-05-29 @ 10:59:54
Postat av: Kajsa

Provrörsshopping är överskattat, i alla fall när det är så rörigt som igår.

2008-05-29 @ 15:57:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0