Nytt balkongkryss

En större hackspett har hittat upp till åttonde våningen. Nog för att blåmesar och talgoxar är söta, men det är förstås roligt att få se någon annan fågel nån gång.




Talgoxarna flyger ut och in på den inglasade balkongen lite som de vill på mornarna. Fönsterkarmen är en bra sittplats medan man väntar på sin tur vid talgbollarna och jordnötterna.





 






























Kommentarer
Postat av: Per

Jättefina fågelbilder! Här i Lund har vi ännu inte påbörjat matningen, men i Skogen (Hemmestorp)har fåglar och ekorrar fri tillgång till solrosfrön året om. Hackspettarna tillhör mina favoriter. Stämmer det förresten att mellanspetten är utrotad här i Sverige?

2009-11-24 @ 19:35:58
Postat av: Kajsa

Ja, hackspettar är fina! Det stämmer att mellanspett inte finns i Sverige längre. Den hör till de många arter som är knutna till gamla träd, och sådana är mycket sällsynta i dag trots att Sverige har mer skog än någonsin, detta eftersom nästan all vår skog är produktionsskog där träden fälls långt innan de når den ålder då de börjar bli värdefulla ur naturvärdessynpunkt. Jag tror att jag sett mellanspett i Polen, men är inte helt säker (vi fick bara en skymt av den, uppe i en gammal fin bergek).



2009-11-24 @ 22:21:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0