Ingalill får besök

Ingalill är "kontorsspindel" på mitt jobb, hon bor i ett ganska trevligt inrett (hon har fått lite renoveringsarbete gjort) terrarium på mitt kontor. Ryktet att jag hade en fågelspindel på kontoret spred sig snabbt på Aronia, och Ingalill har nu blivit något av en sevärdhet. Till den grad att när det kommer folk till mitt kontor och knackar på är det oftast Ingalill de vill träffa, inte mig. 

Hittills har en stor del av Aronias personal varit och tittat, och i dag dök hela städpersonalen upp i samlad tropp, 6-7 pers, och frågade om de fick titta på spindeln. Och visst fick de det! Det är faktiskt en av anledningarna till att jag har en fågelspindel på jobbet - att sprida lite kunskap och öka toleransen vad gäller den här ofta ganska missförstådda djurgruppen. En stor, levande spindel ger alltid upphov till frågor, och de flesta är ganska intresserade, oavsett om de gillar spindlar eller inte. Ingalill är också en väldigt bra isbrytare, jag hade t.ex. helt säkert inte fått tillfälle att träffa så här många av städpersonalen och prata så mycket med dem annars.  

Så jag öppnade terrariet så de kunde titta ordentligt. Öppet terrarium = mer spännande, även om spindeln sitter längst bak i ett hörn och inte rör sig ur fläcken - vilket i sig också ger intryck av ett lugnt och ofarligt djur när vi kan stå där och prata  med terrariet öppet utan att spindeln gör minsta försök att smita., Jag berättade lite om fågelspindlar och arten och svarade på diverse spindelfrågor om allt möjligt. En av de äldre i sällskapet sade lite längtansfullt "hon ser så mjuk ut...!", så hon fick klappa lite försiktigt och konstaterade att "det känns ju precis som kattpäls!". Sen blev hon orolig för att Ingalill skulle tycka att vibrationerna från golvboningsmaskinen var jobbiga...

Det här är ett mycket gott skäl att ha en fågelspindel på jobbet - vad som för de flesta av dessa 6-7 personer först var ett läskigt kryp betraktas nu som en individ med mjuk päls som kan ha synpunkter på vad som pågår i hennes omgivning! Det är otroligt hur en lugn fågelspindel och lite information om den kan ändra folks uppfattning om en hel djurgrupp, jag har varit med om det förr och det är alltid lika fantastiskt att se. Bra jobbat Ingalill!


                                    Ingalill - kunskapsspridare och spindelambassadör.


Kommentarer
Postat av: Bildpunkt

Kul att höra ^^

Skulle själv inte ha något emot att ha en spindel på jobbet men har minst 3 vad jag känner till som är extrema spindelfobiker och blir rädda för att jag har en fågelspindel som bakgrundsbild på datorn. :(

2011-05-05 @ 09:55:14
Postat av: Kajsa

Ja, det är ju inte helt ovanligt, och de finns även i biologiska forskarkretsar. Jag har också en spindel på datorn, dock en svensk art. Men i stort format ser de som regel läskigare ut än en fågelspindel och det finns absolut de som tycker att den också är läskig. Läskigare än den äkta fågelspindeln till och med, eftersom Ingalill oftast sitter mer eller mindre undangömd och smälter såpass bra ihop med sin miljö att man knappt lägger märke till henne så länge hon sitter still (vilket hon för det mesta gör dagtid). Jag har en lapp vid terrariet som talar om att det finns en spindel där, just för att inte någon rädd person ska komma in, inte veta vad som finns där och sen bli överraskad och jätterädd om hon börjar röra på sig.

2011-05-05 @ 10:10:36
Postat av: Elle

Vad bra! Ingalill är ju en perfekt representant för spindelsläktet. Jag har ingen aning om vad som skulle hända om jag hade med mig en spindel här på reklambyrån i stan...

2011-05-05 @ 14:39:40
Postat av: Kajsa

Du borde kanske prova, det är ganska skoj;)



Och det roliga är att till och med de rejält spindelrädda brukar vara väldigt intresserade.



Ja, Ingalill är bra som uppvisningsspindel, lugn och stillsam även när hon inte sitter still, och ser inte lika läskig ut som svarta Birgitta.

2011-05-05 @ 15:47:45
Postat av: Per

Bra att dina spindlar verkar finna sig väl till rätta i Ekenäs. Och på tal om "isbrytare"; det har verkligen ekorrungarna i starholken också blivit. Förskoleklasser, fröknar, tanter och farbröder i största allmänhet stannar gärna till och vill byta några ord.

2011-05-08 @ 12:37:41
Postat av: Kajsa

Trevligt med ekorrungar! De är ju så söta! Det är ganska gott om ekorrar här i Ekenäs också och de är överlag väldigt oskygga, men jag har inte sett några ungar än.

2011-05-09 @ 07:47:03
Postat av: Kajsa

Roligt med ekorrungar! Det är mycket ekorrar här i Ekenäs och de är väldigt oskygga, men jag har inte sett några ungar än. Men det är väl lite tidigt fortfarande häruppe kanske.

2011-05-09 @ 10:18:36
Postat av: Nikore

såå fiin hon är! ^^

vet du nån bra faktabok som handlar om spindlar eller att ha de som husdjur? :3

2011-05-11 @ 10:46:05
URL: http://nikore.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0