Snöbollar

För någon vecka sedan inträffade ett fenomen här där lövträd och buskar plötsligt var pyntade med snöbollar! Märkligt, men väldigt dekorativt.















Tyvärr försvann de snabbt igen eftersom det kort därpå blev töväder, något som även resulterade i enorma mängder slask på gångbanor och vägar. Det är dock så mycket snö här att ingen konkret skillnad syntes alls på snömängderna trots att man vadade i vatten upp till fotknölarna när man gick ut. Men nu är det kallare igen och idag har det snöat rejält en stor del av dagen så nu är all snön som töat bort dessutom ersatt.

Om ni undrar hur mycket snö det är här nu så kommer här en dagsaktuell bild föreställande en parkbänk. Och jag talar om att den föreställer just en parkbänk eftersom det kanske inte är helt enkelt att veta annars... 





Det är alltså absolut ingen vår i sikte än i Ekenäs, men några av de övervintrande småfåglarna har börjat ta ton så smått så man kan ana att den är på väg inom en inte alltför avlägsen framtid. Och den lär komma mycket tidigare än förra året då det snöade första maj.






Kommentarer
Postat av: Per

Fina snöbollar - har aldrig sett något liknande!

I Lund har vi haft +11 idag och talgoxarna tror redan nu - via säsongstypisk sång - att våren verkligen kommit för att stanna.

2012-02-28 @ 19:54:36
Postat av: Kajsa

Talgoxarna börjar sjunga så smått här också, fast här är minusgrader och snö som på bilden med parkbänken (dvs bilden där det finns en förmodad parkbänk under all snön). Men fåglarna går väl på att dagarna är längre, och tack vare snön blir det ju också ännu ljusare än det varit utan.

2012-02-28 @ 22:27:53
Postat av: Per

Rättelse; enligt SMHI var det +14 grader i Lund igår! :)

Säkert spelar dagsljusets längd in på fåglarnas beteende därvidlag.

2012-02-29 @ 21:32:43
Postat av: Kajsa

Ja, dyngnslängd/ljusmängd är nog bra mycket viktigare än temperaturen. Och nu börjar grönfinkarna också komma igång ordentligt här.

2012-02-29 @ 21:55:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0