Blöt lördag

Och då syftar jag förstås enbart på vädret, ingenting annat. Vilket alla som känner mig begriper, men det tänker jag ju inte förutsätta att alla läsare av den här bloggen faktiskt gör.
 
Idag har det regnat större delen av dan. I synnerhet i förmiddags när jag var och red. Hästen (Pisang) blev blöt, och jag blev blöt - hade visserligen regnjacka, så jag blev inte så blöt som jag kunde blivit, men inte regnbyxor eftersom det kändes som att sådana är dumma att ha när man rider. Det borde liksom bli lite halt? Med regnbyxor i en redan blöt sadel (för den hinner förstås bli blöt bara på vägen från stallet ut på ridbanan)? Pisang gillade inte vädret och var trögare än nånsin, men det gjorde åtminstone att jag slapp frysa eftersom jag fick jobba så mycket för att alls hålla igång honom. Vi skulle galoppera på stora mittvolten och jag klarade att hålla igång max en halv volt åt gången innan han bröt av till trav, men jag fick i alla fall beröm för att jag gjorde en snygg galoppfattning. Önskar att jag vore lika bra på att hålla igång galoppen som på att göra fattningarna - inte värt så mycket att de är snygga om hästen sen inte fortsätter galoppera...
 
Jag hade tänkt ha en bild på en Pisang här. Men det blir det inte av den anledningen att jag gjort slut på alla bilder jag har i liggande format och blogg.se tillåter inte bilder i stående format - alla blir liggande, även om man vänt på dem och sparat dem som stående innan man laddar upp dem här. Jobbigt. Måste komma ihåg att bara ta liggande bilder när jag vill kunna lägga upp dem här... 

Kommentarer
Postat av: Per

Du nämner regnväder; här har det passerat några häftiga regnväder med ganska sträng ÅSKA bara för några dagar sedan! Och nu pratar man om ett från Englandshållet kommande stormoväder (med tillhörande klass?-varningar); det verkar just i denna stund redan ha börjat göra sig påmint här så smått.

2013-10-27 @ 15:22:36
Postat av: Kajsa

Ingen åska här, bara regn. Allmänt trist och grått väder här nu, det har blåst en del också med resultatet att de flesta av alla vackra höstlöv på kort tid har blåst av träden - märks att november är på väg. Har inte hört något om stormvarningar här, men mycket av ovädren brukar komma nerifrån Skånehållet och röra sig på diagonalen över Östersjön hit så risken finns att de där stormarna gör det. Fast de kanske har blåst av sig det värsta då ;)

2013-10-27 @ 21:32:59
Postat av: Per

Jodå - storm (orkan på sina ställen) blev det här! Och försvagad har den väl redan nått Finland vid dethär laget?

2013-10-29 @ 08:43:11
Postat av: Kajsa

Jodå, det blåste här i natt. Ingen orkan dock, och knappast storm heller utom i byarna.

2013-10-29 @ 14:14:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0