Fulltecknad helg...

...= forskningsmedelsansökansskrivande.
 
Helgerna här har ju normalt ett ganska enkelt program: Ridníng lördag förmiddag, orkesterrep söndag kväll, och tiden däremellan fylls med vadhelst annat som behöver göras eller kanske någon utflykt. Den här helgen är dock repet ersatt av en spelning mitt på dagen på söndagen och "vadhelst annat som behöver göras" består av en forskningsmedelsansökan som ska skrivas.
 
Att börja dagen med ridning utomhus var inte alls fel idag, vädret var strålande. En riktigt fin höstdag med strålande sol och klarblå himmel och massor av flyttfågelsträck på låg höjd över stallet (det ligger nära en av Finlands bästa fågelsjöar). Träden är fortfarande övervägande gröna utom björkarna, men höstfärgerna börjar dyka upp lite varstans. Ridningen gick bra tycker jag, jag fick rida Daisi och det börjar fungera väldigt bra nu jämfört med våra ständiga konfliker för ett år sen - dvs jag har blivit bättre på att inte låta henne hitta på fuffens. Och hon är ju så söt - idag var hon som vanligt ivrig att sätta igång, stod och knackade på boxdörren med framfoten medan jag sadlade och stack fram huvudet när jag skulle tränsa. När jag lade tyglarna över halsen öppnade Daisi genast munnen på vid gavel ("ge hit bettet så vi kan komma igång nån gång!"), men jag råkade ha lagt tyglarna i kors så jag fick börja om från början och medan jag trasslar står Daisi där och gapar. Sen gick allt bra med en pigg och glad Daisi som hölls tillräckligt sysselsatt med dagens övningar för att inte hitta på bus (hon kunde till och med gå med på att göra halt, även om bromssträckan ofta var lite längre än man hade önskat), ända fram till galoppdelen i slutet av lektionen där hon inte alls var överrens med mig om att galoppera på en volt ("man får ju inte upp nån fart alls om man ska springa runt runt i små cirklar!"). 
 
 

 
 
Sen gjorde jag en liten utflykt till Fiskars där det var närmatsmarknad, åkte och handlade, och sen åkte jag hem och satte mig framför datorn fem timmar i sträck med en viss forskningsmedelsansökan. Och sen var det mörkt och kväll så då satt jag lite till med den där ansökan. Och jag borde fortsätta med den nu istället för att blogga, men just nu är jag lite för trött på den. Hoppas verkligen vi får några pengar för det där projektet, för det är ju så trist att lägga så mycket tid (det här är ju inte den enda tid jag lagt på den, förstås) och sitta inne med sånt här när det är strålande vackert väder ute utan att det blir nånting av det. Men oftast blir det ju inte det.
 
Imorgon har vi konsert med orkestern på ett av traktens ålderdomshem. Spelningen är mitt på dan, vilket är dåligt ur ansökningsskrivarsynpunkt - dagen blir helt uppsplittrad. Det kommer inte att vara lönt att ta tag i ansökan på morgonen före spelningen, eftersom jag måste hitta något att ha på mig och plocka ihop grejor (för det har jag inte varit förutseende nog att göra idag eftersom jag skrivit på ansökan) och värma upp lite, så kommer jag inte att hinna mer än komma igång med något skrivande innan jag måste sluta. Så det får bli sen eftermiddag och kvällsjobb imorgon också. Och det där med kläder...vår dirigent tyckte att vår vanliga konsertklädsel (svarta byxor/kjol och vit skjorta/blus med blå scarf eller slips) var för begravningsaktigt för ålderdomshemmet så hon påbjöd färgglad klädsel. "Helt och rent och färgglatt", löd ordern. Jag ser framför mig en orkester prålande i regnbågens alla färger i alla upptänkliga kombinationer, som för tankarna till en prideparad snarare än framförande av "visa vid vindens ängar" på ett ålderdomshem. För det är så flera av de orkestrar jag spelat i tidigare hade tolkat ett sådant kommando, och jag tycker det ska bli väldigt intressant imorgon att se om Pojo blåsorkester är mer återhållssamma. Hoppas inte (för jag är det inte)! 
   
Sen när jag har spelat så ska jag skriva. Skrivaskrivaskriva....
 

Kommentarer
Postat av: Per

Jättefin häst och hästbild - men är inte hästens öron lite längre, än man brukar se på sådana hästar? Och så undrar jag över flyttfågelssträcken just nu; "seglar" där också omkring tranor - som här nere?

2013-09-29 @ 09:10:37
Postat av: Kajsa

Ja, hon har ganska långa öron, Daisi - man skulle kunna tro att hon är en korsning Tori-åsna istället för (vilket ridläraren påstår) Tori-Trakehner...särskilt om man betänker hur istadig hon kan vara.

De flesta tranorna har redan passerat här, det mesta man ser sträcka här nu är gäss.

2013-09-30 @ 14:44:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0