bloggeri bloggera ska det va?

Ja den här bloggen är ju minst sagt inaktiv, och det är något jag sagt i nästan alla de få inlägg som gjorts de senaste två åren sådär. I princip lade jag av med bloggandet när jag flyttade tillbaka till Sverige från Finland, av flera skäl. Kanske framför allt att bloggen har så få läsare att det inte kändes så meningsfullt, och att andra nätaktiviteter (läs: Spindelnätet på facebook) och massa ideellt krypjobb som t.ex. tidskriften yrfän tog alltmer tid. Men efter att flera familjemedlemmar klagat på bloggens aktivitetsnivå under julen så får jag kanske ta och ompröva det beslutet...så vi får väl se om jag kan klara att blogga lite mer framöver. 
 
Till att börja med kan jag ju följa upp det sista blogginlägg som gjorts, om köksrenoveringen. om man nu kan kalla det en köksrenovering när det bara var frågan om att måla köksluckor. Men det gjorde verkligen en otroligt stor skillnad, det känns som ett nytt kök! Jag skulle vilja följa upp det med nytt golv i köket för det behövs verkligen, men ekonomin tillåter inte sådana utsvävningar just nu (nån läsare av denna blogg som behöver en ekolog? För jag behöver ett jobb!). Det hade också gjort stor skillnad. Golvet som finns nu är ett väldigt slitet och fult linoleumgolv. jag gillar linoleumgolv i kök - mjukt att gå på och lättskött, och det passar stilen i det här köket - men det behöver bytas och då gärna till ett som inte ser ut som de man brukar ha i garage och förråd. Skulle kunna tänka mig svartvitrutigt t.ex., det hade passat i det här köket. Eller rödvitrutigt?
 
Och så behöver jag fortfarande måla insidorna på köksluckorna för det har jag inte blivit färdig till.
 
Ett annat renoveringsprojekt dök också upp strax före jul: En dag hördes ett stort BRAK från hallen. Hatthyllan/klädhängaren hade ramlat ner, och i fallet dragit med sig brädan med krokar som satt under den. Anledningen är att alltihop satt i en otroligt dålig gipsvägg, som nu efter ca 7 år plötsligt gav upp. Och då var ändå hatthyllan uppfäst enligt alla konstens regler, det är inget fel på fästena utan problemen finns hos själva väggen. Väggarna i min lägenhet är av två slag: Antingen väldigt hårda betongväggar som inte ens pappas slagborr biter på, eller dessa gipsväggar som består av väldigt tunna gipsskivor med bara luft inuti. Det finns liksom inget för skruvar och sådant att fästa i (ens med pluggar) och de håller inte för något som väger lite mer, som t.ex. hängande vinterjackor och kappor (i synnerhet vinterkappan till hemvärnsuniformen väger rejäl mycket...). Så jag behövde hitta en ny lösning för att kunna hänga kläder i hallen, och helst en där jag inte behöver fästa något som väger något i den där väggen! Lösningen tror jag är en Ikeavariant för förvaring som jag redan har i rummet i lägenheten (byrån) i form av två stolpar som fästs i taket, inte i väggarna, och som man sedan kan sätta hyllor, klädstänger med mera mellan. Och jag hittade en sådan på Blocket med två stolpar, klädstång och en hylla som jag inhandlade före jul, men jag har inte satt upp det hela än. Behöver spackla och måla lite först, för det blev rejäla hål i väggen! Krokarna sätter jag nog upp igen sen, för de rasade nog bara för att hatthyllan drog med sig dem. I alla fall så har jag ingenstans att hänga kläder i hallen vilket är väldigt opraktiskt, så just nu har jag de vinterkläder jag använder hängande på köksstolarna, och övriga ytterkläder som inte används så här års ute på balkongen. 
 
Jag ska göra några inlägg med bilder till snart...
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Per

Tycker också - att du skall fortsätta blogga. Vilken otur med hatthyllan!

Svar: ja jag får göra ett försök ;-).
Ja, kassa väggar. Men hatthyllan har ju stannat uppe i nästan 6 år i alla fall, det får man ju vara glad för.
Kajsa

2016-01-10 @ 21:30:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0