Ikappbloggning: Ridning

Efter en lång ridpaus sen jag flyttade tillbaka till Sverige från Finland har jag på Gotland tagit skadan igen och anmält mig till Wisby ridklubb. Och nu efter en termin sådär börjar jag komma igång och komma ikapp mig själv där jag slutade i Finland. Det är roligt! Och jag är väldigt glad att jag fick en förlängning av tjänsten här av den anledningen också, för det hade varit trist att precis ha hunnit komma igång igen innan man blev tvungen att sluta för att jobbet tagit slut...
 
Jag rider i en vuxengrupp med fem andra tjejer, och vår lektion ligger efter barnens på måndagkvällar vilket gör att jag kommer hem väldigt sent då. Samtidigt är det ganska mysigt att vara sist kvar i stallet och fixa när alla andra har gått hem.
 
Eftersom ridskolan inte har så många stora hästar får ett par av oss i gruppen rida ponny. Ofta jag, som är kort nog för det. Så den häst jag nästan alltid rider är en större mörkbrun ponny vid namn Bollen. Bollen är snäll, väldigt duktig, men lite lat. Dvs han kan det mesta om han vill, men vill inte alltid. När han däremot är på piggt humör är han en helt annan häst att rida. Men oftast får man jobba ganska mycket själv för att något ska hända.
 
På den här ridskolan hoppar vi en del, något jag inte gjort sedan jag var liten - så det är lite nervöst, även om hindren är pyttesmå. Största utmaningen är dock att alls lyckas hoppa, och att göra det i galopp, eftersom Bollen (som ska vara en riktigt duktig hopphäst...) gärna tar det väldigt lugnt och dessutom verkar vara den enda av hästarna som INTE naturligt landar i galopp efter ett hinder. Ofta får vi inte till en snygg och korrekt version av en hopplektions hinderövning förrän i sista försöket (men vi brukar faktiskt få till det på sista försöket, man får vara glad för det).
 
Hälften av gångerna rids det dressyr, och där har jag i alla fall upptäckt att öppna-övningarna (öppna = en samlande övning) från Finland sitter i, och efter att ha kämpat med det på Daisi som alltid försökte dra iväg för att få galoppera istället är det ganska enkelt på Bollen. Så där känner jag mig nöjd - hoppning går sådär, men skänkelvikningar, öppna, och andra böjande övningar kan jag i alla fall.
 
 
Bollen (som egentligen heter Gainsborough Rubber Ball).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0