Ikappbloggning och uppdatering: Boende

I maj flyttade jag alltså till Gotland, till en liten röd sommarstuga i trädgården hos ett franskt par i en liten by som heter Fole, 1,7 km från Visby. Jag bor fortfarande kvar där, bilder finns i ett av de senaste inläggen innan jag började skriva de här ikappbloggningsinläggen, från april 2016 alltså. Och eftersom jag fick min tjänst förlängd så har jag nu också förlängt kontraktet på stugan. Jag bor bra här, och för ett år till känns det inte lönt att börja med arbetet det innebär att hitta något nytt och organisera en ny flytt igen. Hade tjänsten varit mer långvarig hade det varit en annan sak, då hade jag velat kunna flytta hit mer av mina egna saker och mitt bohag från Stockholm, för nu har jag ju tagit med mig väldigt lite. Så pass lite att jag om jag ska vara kvar ett år till kommer att vilja hämta hit lite mer, för en del saker saknar jag. Och kanske hade jag också velat ha ett boende där man slapp bilpendla, för nu är jag så väldigt beroende av min i år 21 år gamla bil. Men samtidigt som jag väldigt gärna hade velat kunna cykla till jobbet så gillar jag ju verkligen att bo på landet.  
 
Stugan är från början en skomakarverkstad som sedan renoverats för att bli sommarstuga för uthyrning. Och eftersom den alltså inte är tänkt att användas för boende året runt, varken ursprungligen (då den var tänkt att man vistades i den bara under arbetstid) eller senare när den blev sommarstuga, så har den vissa brister som permanentbostad. Inga större än att man kan stå ut med dem dock.
 
 
Skomakarstugan i vinterskrud
 
 
Dexter är en av mina franska värdars tre katter som gärna tittar förbi. På sommaren hoppas han in genom ett fönster, nu på vintern har det blivit färre besök eftersom han bara kan smita in när jag öppnar dörren.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0