Puts och polityr

image51


Sjövärnskårens musikkår har spelning på tisdag. En musikafton, på reptid och med fritt inträde. Ingen stor tillställning alltså. Men uniform ska det vara, och den måste så klart vara i ordning:

1. Välputsade skor . Mina har legat sen sista spelningen jag var med på, i somras, och såg ut därefter. Men nu har jag putsat dem.

2. Välpressade byxor, med pressveck, och med svarta strumpor i. Sista spelningen jag var med på var en marschspelning med damasker och sådana skrynklar till byxorna något förfärligt. Men efter att ha hängt ett par veckor i badrummet har de nu hängt ut sig så bra att jag faktiskt  inte behöver pressa om dem.

3. Välstruken skjorta. Min är inte jättevälstruken, men den duger, särskilt med vapenrock över.

4. Välknuten slips, dvs. med snygg och liten slipsknut. Jag återanvänder oftast samma knut många gånger när jag lyckats åstadkomma en bra. Sist fick jag till en riktigt snygg som defintivt håller för tisdagens spelning också.

5. Vapenrock, får inte vara skrynklig. Det är inte min.

6. Mössa, vit på sommarhalvåret, marinblå på vinterhalvåret. Sista spelningen jag var med på var ju i somras, så mössan hade fel färg tills nu. Nu har jag bytt kapell så nu är den vintrig och mörkblå. Vi spelar dock inomhus på tisdag, så mössan ska inte användas, men det är bäst att ha den i ordning ändå.

Och så är det ju allt smått tjafs, som axelklaffar, ägiljett, med mera. Som tur är spelar vi inomhus på tisdag vilket innebär att vi slipper vita handskar och damasker, handskarna hade annars behövt åtgärdas eftersom de för tillfället inte direkt är vita...

Och så håret, som ska vara uppsatt. Jag är helt totalt urdålig på att åstadkomma snygga håruppsättningar! Vi spelar oftast på sommaren, utomhus, och mitt hår är oftast långt nog att sätta upp i hästsvans som jag sedan gömmer under mössan. Men nu har vi ingen mössa, och mitt hår är dels kortare än i somras, dels uppklippt. Det kommer att ta en stund att få alla testar på plats...

Suck. Allt detta kollande och fixande med uniform och sådant får mig att osökt minnas den gamla goda tiden i Romele Musikkår, där man inte behövde ägna en massa tid åt persedelvård som man istället kunde använt t.ex. till att öva på sitt instrument, eftersom allt var ok så länge skorna inte var gympadojjor, byxorna inte alltför skrynkliga, slipsen hängde runt halsen och strumporna inte var t.ex. mintgröna...Fast den här uniformen är ju avsevärt snyggare, det får erkännas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0