Nu bär det av!

Efter avlagd licentiatexamen i förrgår och en trevlig middag hos min handledare i går bär det i dag av mot Perth. Och en bättre dag att lämna Sverige kunde knappast ha valts -ute är det en regnig, väldigt blåsig och väldigt grå höstdag, precis en sådan dag då det känns väldigt bra att lämna Sverige. Jag ska försöka blogga så mycket jag hinner, dock inte här utan på ännu en ny blogg. Kanske det kan tyckas onödigt med ännu en, men det visade sig besvärligt att blogga här med mobilen, dessutom har den nya större utrymme vilket betyder fler bilder. Så besök gärna Australienbloggen på: http://krydolf.travelblogg.se/

Nytt från Paul i Perth!

I dag fick jag mail från Paul i Perth som ville att jag skulle bekräfta att han skulle hämta mig på flygplatsen klockan 15.35 på lördag. Med tanke på att mitt plan går från Stockholm 14.35 på lördag lär detta bli svårgenomförbart (Stockholm-Perth på en timme, inklusive byte i Bangkok?)...vi lyckades snart reda ut att Paul fått tiden om bakfoten (och dessutom hade rätt tid i sin almanacka) så nu slipper han vänta 23 timmar på flygplatsen.

Paul tipsade dessutom om jobbkläder i Perth, något som uppenbarligen är ganska variabelt: varm tröja, regnställ, badkläder, hatt och solglasögon.


Projekt storakvarium slutfört!

I dag flyttade terroristfiskarna in i sitt nya, fina stora akvarium och verkar nöjda.  Projektet är därmed äntligen slutfört. Se resultatet och läs om projektet i sin helhet på fiskarnas blogg.

image30


Till våren efter att jag kommit hem från australien komer troligen nästa akvarieprojekt, projekt kitchakvarium, att starta. Då ska terroristernas gamla tillhåll förvandlas från stenöken till en kitchig undervattensdjungel.

Veckans sämsta ordvits

Är så dålig att den måste få spridas!

Orkestern spelade skalövningar. Vi avslutade varje skala med att hålla ut ackordet, och när det slogs av hängde efterklangen kvar en stund i den stora kyrksalen. Sist spelade vi cess dur skala och avslutade med att hålla ut ett cess-durackord.  När ackordet slogs av hängde efterklangen kvar. Och hängde kvar. Och hängde kvar. Efter ett antal sekunder svävade fortfarande det låga cess:et i luften, och det blev snart uppenbart för alla att detta inte var efterklangen i kyrkan, utan ett flygplan som brummade precis i cess. Då fann sig Johan:
-"Det måste vara en cess-na!"

Tryckt och färdigt!

Nu är min licentiatavhandling tryckt! Synd bara att min handledare gjort sig oanträffbar i Bulgarien utan att dessförinnan ge mig namnen på alla medlemmar i betygsnämnden som jag borde skicka avhandlingen till...som tur är har de den redan på pdf, annars hade det här verkligen inte varit bra. Men nu känns det verkligen som att den är färdig, när man kan hålla ett tryckt ex i handen.  

image29


Senaste nytt är annars att det råder snökaos i stora akvariet. Små dykare och ubåtar finns ju att ha i sitt akvarium, men hur är det egentligen med snöplogar? Se bilder på terroristernas blogg.

Saker börjar falla på plats...

...och det är ju fantastiskt bra. Många "projekt" som jag jobbat med länge har eller har nästan nått sin fullbordan: Licen är tryckt, nu ska den bara försvaras också, projekt storakvarium är färdigt (se terroristfiskbloggen) bortsett från fiskarna som inte har flyttat in än, och nu har jag fått nånstans att bo i Australien också när jag kommer dit.

image28

Det färdiga terroristfiskakvariet, med massor av sten och grottor precis som terroristerna vill ha det.

Färdig licentiatavhandling!!!

Efter en mycket intensiv arbetsinsats de senaste veckorna är licavhandlingen äntligen färdig! I går skickade jag den till opponenten och betygsnämnden -the point of no return!  Så i morgon ska jag spela på Skeppsholmsdagen med Sjövärnets musikkår med gott samvete över att jag inte sitter hemma och skriver i stället. På måndag ska jag och Peter (min handledare) äta lunch för att fira och så ska jag skicka avhandlingen till tryck.

Efter att ha jobbat så intensivt med något så länge är det lite svårt att ta det lugnt, så i dag gjorde jag en arbetsinsats på projekt storakvarium, som ju måste vara avslutat innan jag åker till australien i slutet av månaden. Denna slutspurt resulterade i att man nu kan beundra ett nästan färdigt resultat, komplett med vatten och allt. Se bilder på terroristfiskbloggen!

image26

RSS 2.0