"Tindra med ögonen för bövelen!"

...sa kantorn till kören under repet inför dagens tre adventsspelningar med kör och brassband i Oskarskyrkan.  Våra ögon i brassbandet sade han inget om, kanske tindrade de tillräckligt redan eller så var han för imponerad av vårt spel för att inte bry sig om det. Får man förresten säga "för bövelen" i kyrkan?  

Det blev en lång speldag, i synnerhet för oss fyra trombonister och trumpetare som förutom de två konserterna på eftermiddagen även medverkade under förmiddagens högmässa. Men eftersom jag spelat varje första advent (förutom förra året när jag var i Australien) sen...jag vet inte när faktiskt, så det hade känts konstigt att inte spela.

När jag så småningom kom hem hade Doris ömsat skinn och blivit otroligt fin! Och jag som tyckte att hon var så fin när jag köpte henne att jag trodde hon var tämligen nyömsad då...nu är hon fantastiskt vacker, kolsvart med ljusa, lockiga hår. Trevlig adventsöverraskning! Tyvärr har jag ingen bra bild eftersom Doris är så blyg. Hon är framme i terrariet jämt, men sticker och gömmer sig så fort hon känner sig det minsta störd, t.ex. om man öppnar locket på terrariet  för att fotografera.
 




Adventschecklista:

Adventsljusstakar i fönstren: Japp!


Första ljuset tänt: Japp!


Spelat adventspsalmer i kyrkan: Japp!




Spelat Händels Dotter Sion på trumpet i kyrkan (det måste faktiskt få vara en egen kategori): Japp!



Fikat glögg, lussekatter och pepparkakor: Japp (fast jag gillar ju inte glögg, men jag smakade lite i alla fall). Bildbevis på detta saknas dock eftersom bevisen är förstörda.

Så ok, nu är det advent. Tindra med ögonen för bövelen!

Kommentarer
Postat av: Elle

Wow så fin Doris är! Och den där adventsljusstaken är ju helt fantastisk!

2008-12-01 @ 00:30:42
Postat av: Kajsa

Ja hon är otroligt fin, fast det syns inte så bra på bilden. Och varför ha tråkiga ljusstakar? De var vita från början men jag gillar ju inte vitt...

2008-12-01 @ 08:04:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0