F(i)N musik


I dag är det FN-dagen, och med anledning av detta gav LDK (dragontrumpetarkåren, eller dragonmusikkåren som det heter nuförtiden) en FN-konsert på temat fred och frihet tillsammans med Adolf Fredriks flickkör i Slottskyrkan. Det skulle bland annat spelas originalmusik för brassband (bland annat ett större stycke för kör och brassband), så det kunde ju vara ett trevligt sätt att tillbringa en fredagkväll tyckte jag och gick dit. Och det var det. Fin musik i pampig miljö, med en bra orkester och en fantastiskt bra kör (det är inte ofta jag gärna hade velat höra mer av kören på en konsert med en bra blåsorkester närvarande, men så var det här!).

Och nej, det skiner inte ett gudomligt ljus från altaret i slottskyrkan (även om det hade passat bra i sammanhanget), men bilden är tagen med mobilen och den kan inte hantera lampor i lokaler som för övrigt är småmörka. Av samma anledning ser kristallkronorna ut som flygande tefat, men det var definitivt inga utomjordingar närvarande i kyrkan trots att musik av John Williams tog upp en hel del av programmet. Dock inget utomjordingrelaterat, för ovanlighetens skull! Faktiskt skönt att gå på en konsert med mycket Williamsmusik utan att behöva höra vare sig filmmusik från E.T., Star Wars eller för den delen (och i all synnerhet) Indiana Jones.

Kommentarer
Postat av: Ellchen

Du kanske borde bli anlitad som kyrkofotograf, det finns säkert flera som börjat tro på gudomliga tefat efter att se den där bilden!

2008-10-26 @ 10:31:30
Postat av: Kajsa

Ja, eller så kan jag bara tipsa de som vill se tefat att skaffa en sån mobil som jag har att fotografera med.

2008-10-26 @ 14:09:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0