Brassband begränsar bloggandet...

Jag är inte jätteflitig på att blogga just nu, och det beror på ett visst brassband som med anledning av sitt fyrtioårsjubileum kommit på den briljanta idén att ge två konserter samma helg. Inte två föreställningar av samma konsert alltså, utan två olika konserter med olika repertoar. Det innebär mycket repeterande och för min del även väldigt mycket jobb med programblad, annonser med mera tryckmaterial och pr-arbete (det blir ju liksom dubbelt av allt...). Som tur är har ju Elin hjälpt till och gjort en fantastiskt fin affisch för den större av de två konserterna - den på Nybrokajen med Margareta Bengtson som gästartist. Vi repade med henne i torsdags och det kommer verkligen att bli en bra konsert! Med en lagom blandning av klassisk brassbandsrepertoar och "jazz/visa" (eller vad man nu kallar det Margareta sjunger?). Så om någon läsare av den här bloggen skulle råka vara i Stockholm nästa helg - missa inte "New Waves" på Nybrokajen 11, söndag 17 oktober 16.00!




Och när jag nu gått från att ursäkta mig för att jag jobbar för mycket med bandet för att hinna blogga till att istället göra reklam för nämnda band kan jag ju fortsätta med att även tipsa om vår jubileumskonsert i Solna på lördag. Detta blir en bkonsert av mer  klassiks brassbandstyp, dvs i stort sett enbart originalmusik för brassband. Vi har också två duktiga gästsolister på kornett och tuba. Vill man lyssna på detta så gör man det lördagen den 16/10 17.00 i Råsunda kyrka, Solna.




Kommentarer
Postat av: Per

Allt detta jobb i musikens tjänst är väl definitivt ett giltigt förfall för begränsat bloggande just nu! Det blir säkert fantastiska konserter. (Och jag ser ju, att studenter/pensionärer erbjuds rabatt; jag är ju bådadera - så ...)

2010-10-10 @ 09:58:51
Postat av: Kajsa

Jo, bloggandet får stryka lite på foten nu, med många extrarep och mycket jobb med annat runtomkring, men det kommer absolut att bli bra konserter!



Vill man höra vad Margareta Bengtson gör för musik finns det saker att lyssna på här - dock med storband snarare än brassband. Men vi kan spela jazz vi med, med mer tryck i basen (fler "djupa" instrument i bandet).Vi kommer på konserten att spela bl.a. "The midnight sun will never set", "Å i åa ä e ö" och "En gång i Stockholm".



http://www.margaretabengtson.com/media.html



Och du är naturligtvis så välkommen om du skulle få för dig att göra en Stockholmstripp i helgen!

2010-10-10 @ 13:07:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0