Från mörker till ljus på Youtube

Jag har länge klagat på att vi i Solna Brass är dåliga på att synas och höras på internet - det såg inte helt bra ut att det man fick upp när man sökt bandet på Youtube var ett spår från en gammal LP-skiva som lagts upp av ett museum, och där klippet har titeln  "forgotten brass"...även om tanken uppenbarligen är god, nämligen att sprida bra brassinspelningar som såhär i de digitala mediernas tidevarv lätt glöms bort (men måste man kalla dem "forgotten brass?). Men man kan ju lätt förledas att tro att det inte bara är denna inspelning utan hela Solna brass som tillhör det förgångna, så det kändes viktigt att visa att det inte är så.

Vår förra konsert filmades, och vår ordförande har nu varit flitig och lagt upp hela konserten, varenda stycke inklusive extranumret, på Youtube! Så nu kan man avnjuta alltihop även om man inte var i Stockholm då det begav sig. Jag gitter inte lägga upp alla filmerna här, så ni får nöja er med ett, resten finns som sagt på youtube. Sök på Solna Brass, alla filmer som ser ut som den här nedan med en tegelvägg i bakgrunden är från konserten "Från mörker till ljus".


 Vill man lyssna samma ordning som på konserten är programmet:

Ascendit in coeli
Ave verum corpus
In memoriam R. K.
Vivat Regina
Våren (the last spring)
Variations for Brass Band

och som extranummer Fugue ur the Severn suite

Det stycke som man hittar på youtube med rubriken "forgotten brass", Second Swedish Rhapsody, kommer för övrigt att spelas på bandets nästa konsert.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0