Spindelkonferens i Bern

Jag har varit på spindelkonferens i Bern. Det är inte den första konferens jag varit på men klart den bästa -det var väldigt inspirerande och trevligt att prata om bara spindlar och med bara spindelforskare i fem dar!

Bern var en fin stad, och kändes inte särskilt mycket storstad alls trots att den är Schweiz huvudstad. Nästan alla hus var byggda av någon lokal grågröngul sten. Språket var till största delen tyska, men tydligen ligger Bern mitt i mittenregionen av Schweiz, som fungerar som någon sorts länk mellan de tysktalande, fransktalande och italiensktalande delarna. All offentlig information var oftast på både tyska och franska.
 
Bernerplatz



Universitetet låg väldigt centralt och den gamla universitetsbyggnaden där konferensen hölls var väldigt vacker. Tyvärr fick jag inte in hela på en bild eftersom ytan framför var ockuperad av massa ställningar efter någon slags festival (terminsstart?).

Det är aulans fönster, där konferensen hölls, som står öppna. På balkongen beundrar Reidun från Norge utsikten.



Universitetet låg också ganska högt upp så denna byggnad och det öppna området framför hade en helt fantastisk utsikt där man kunde titta ner på hela stan.

Utsikt från aulan i gamla universitetsbyggnaden


Pampig entre var det att komma in genom också! Det syns inte på bilden, men fönstren är av målat glas och på sidorna av entrén fanns stora gamla öppna spisar där studenterna förr i tiden kunde värma och torka sig när de kommit in.



En korridor. Golven var av mosaik, men så nerslitna på sina ställen att de små små rutorna nötts ner tills det såg ut mer som kakelplattor.


Aulan där de flesta föredragen hölls, däribland mitt, var för konferensen omdöpt till "the Clupiennus auditorium" (Clupiennus är förstås en spindel), en mindre sal där det också hölls föredrag kallades "the Argiope hall". Aulan var även den väldigt pampig med massor av guldprydd stuckatur i taken och på väggarna.



Spindeltemat var överlag genomgående. Konferensmiddagen hölls på naturhistoriska museet och omfattade bland annat ett helt fantastiskt efterrättsbord därallt var dekorerat med godisspindlar och glasyrspindelnät. Och då menar jag allt. Till och med kexen var det spritsade spindelnät på. Och någon kände någon på ett bryggeri vilket innebar att ölflaskorna hade specialtryckta etiketter med konferensloggan och en nybeskriven spindelart på... 

En trevlig avslutning på konferensen var att mitt föredrag om spindlar som länkar mellan marina ekosystem och landekosystem tog hem andrapriset för bästa student/doktorandpresentation!



Skryt och skrävel åsido, vill någon se de bilder och figurer som illustrerade detta prisbelönta föredrag så finns det att ladda ner här:

Bernföredraget

Kommentarer
Postat av: Elle

Jeeeeiii! :D

2008-08-31 @ 00:57:50
Postat av: Philip Lailani

Tufft! Fina bilder!

2008-08-31 @ 04:01:23
URL: http://www.metrobloggen.se/lailani
Postat av: Kajsa

Tack. Se även alpbilderna.

2008-08-31 @ 11:45:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0