Julklappskängor!

I dag besökte jag Alewalds (som är en friluftsutrustningbutik) för att utnyttja mitt julklappspresentkort från föräldrarna. Tanken var att införskaffa ett par jobbyxor på rea (det känns inte lönt att köpa dyra fjällrävenbyxor till ordinarie pris eftersom jag sliter ut dem på en fältsäsong), men jag hittade tyvärr inga jag gillade. Alewalds är dock en affär där man kan slå ihjäl ganska mycket tid bara på att förundras över hur mycket prylar man uppenbarligen behöver för att vistas i naturen (?), och att hitta något att handla för sitt presentkort är inga större problem. Affären reade alla telemarkskängor (det kom en ny typ av skridskobindningar för något år sen, så nu vill tydligen ingen ha telemarksvarianten längre), så i stället för byxor blev det ett par telemarkskängor till långfärdsskridskorna (eftersom mina naturligtvis inte är av den nya varianten). Kängorna funkar även till mina gamla längdskidor, vilket är en bonus. Tack mamma och pappa! Så nu är det bara hoppas att isen lägger sig på fjärdarna snart...


image46



Denna bild (nä, jag åker faktiskt inte skridskor på parketten även om man skulle kunna tro det) får mig att tänka på Elins blogg, där man ofta ser bilder på moderna kreationer och eleganta skor. Så är det inte på min blogg. Här är det manchesterbyxor och omoderna kängor (=telemark) som gäller, detta kan dock betraktas som high fashion i ekologvärlden. Där Elins skogarderob innehåller det ena paret högklackade, glittriga små nätta skor efter det andra finner man i min främst gummistövlar, kängor, vandrarskor och vandrarsandaler, fotbeklädnader för all slags terräng och alla slags väder, men inget för dansgolv och cocktailpartyn. I min garderob finns ett enda par skor med höga klackar vilka av  Elin troligen knappast hade betraktats som särskilt högklackade alls, och jag använder dem bara och enbart på Solna brass spelningar för där är klädseln smoking. Då kan inte ens jag komma i kängor (det hade jag dock kunnat på disputationsfester på växtekologen, utan att någon lyft ett ögonbryn). Som en av mina lärare en gång så fint uttryckte det: "Gummistövlar är aldrig fel...men inte alltid rätt heller". Lite irriterande var dock att han sade detta, och inget annat, var gång någon frågade om vi behövde gummistövlar på en exkursion med följden att alla hade stövlar jämt för säkerhets skull, även i 30 graders värme på kruttorra sandhedar.

Men jag har ännu ingen flytoverall i min garderob åtminstone. En sådan kan faktiskt beskådas på Elins blogg, även om det ska sägas att den inte tillhör henne.


 

Kommentarer
Postat av: Elin

Jeeeiii! VIlken underbar bild -precis i Elinstil precis som du skriver. Numera är klackar omöjligt för mig med min inflammerade led i foten vilket är otroligt tråkigt. Platta skor är inte alls lika kul. :(

Väldigt fina lila skosnören måste jag säga! Men akta så du inte repar parketten...

Ang. klackar så är 7,5 cm-klackar det ideala. Skönst, snyggast och bäst. Jag håller tummarna för att jag ska kunna knalla omkring i sådanna igen.

2008-01-15 @ 14:27:45
URL: http://mellbrand.blogspot.com
Postat av: Anonym

7,5 cm, hu...jag föredrar platta skor jag. Gärna med grova rågummisulor. Och som det står i inlägget så nej, jag åker inte skridsko på parketten. Inte för att ett par repor mer eller mindre hade märkts i just den här parketten. Men ändå.

2008-01-15 @ 16:12:05
Postat av: mamma och pappa

Läckra telemarkare, nu får du bara hoppas på att du får användning för dem också. Men å andra sidan om man tittar ut genom fönstret så verkar det mer som om våren är i antågande än vintern.

2008-01-19 @ 09:26:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0