Roborallykväll

I går hade vi doktorander på växtekologen "spelhåla" hemma hos Didrik där vi roade oss med att spela roborally, ett för mig tidigare helt okänt spel. Det kan varmt rekommenderas, ett fantastiskt spel som blir ännu roligare av att spelas i lag vilket vi gjorde. I roborally styr man en robotspelpjäs över ett fabriksgolv fullt av diverse faror för att nå en flagga före alla andra, det kombinerar taktiktänkande och framförhållning med simplare nöjen som att skjuta på de andra spelarnas pjäser med laser eller putta ner dem i hål. Jag och Jocke hade stor otur med korten, vi fick många kort där man fick svänga och få där man fick gå framåt (eller bakåt), med resultatet att vi tillbringade mycket tid snúrrande runt runt på stället. Så vi gick mest in för att skjuta på de andra med lasern, en taktik som faktiskt länge fungerade bra. Tyvärr hann vi inte på långa vägar spela färdigt, vi kunde konstatera att en vardagskväll inte räcker långt i roborallysammanhang om man är många som spelar.

Mathias föreslog att vi målar upp en gigantisk roborallyplan på Botans parkering så att vi kan gå ut och spela live där på luncherna. Eftersom det för tillfället har grävts en del på parkeringen finns det ju till och med hål att ramla ner i, vi har dock inga rullband, kanske man borde spela på t-centralen i stället? Eller lasrar, till min och Jockes sorg (men vattenpistoler borde fungera bra det med).

Kommentarer
Postat av: Elin

Låter som ni får akta er för speldjävulen! ;)

2008-01-24 @ 17:46:14
URL: http://mellbrand.blogspot.com
Postat av: Kajsa

Nja, bland ekologer brukar de flesta gemensamma aktiviteter snart stabilisera sig på en ganska låg nivå eller försvinna, så länge det inte rör sig om fågelskådning.

2008-01-25 @ 12:13:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0