Grytmiddag!
Äntligen fick jag lagat gryta till middag...sådant kan jag nämligen göra nu när spisen fungerar! Det blev en snabblagad och stark nordafrikansk gryta med bulgur, köttfärs och spenat som kommer att räcka till ett antal luncher också förutom fredagsmiddag. Här är receptet för den som vill prova:
Ingredienser (3-4 portioner):
1/2 gul lök
ett par klyftor vitlök
ca 300 g köttfärs (fungerar förstås med quorn också om man vill göra den vegetarisk)
1 burk krossade tomater
lite svamp
ungefär en näve fryst bladspenat
harissa på tub
lite svartpeppar, spiskummin och koriander (gärna färsk koriander)
1/2 buljongtärning
bulgur (pofrtioner enligt anvisningarna på paketet)
Gör så här:
Koka bulgurn för sig enligt anvisningarna.
hacka löken
bryn lök, köttfärs och svamp (i den ordningen) i en gryta.
I med tomaterna, buljongen, harissan och övriga kryddor (smaka så det blir lagom starkt!).
Lägg i spenaten, låt det hela puttra en stund på låg värme.
Rör i bulgurn i grytan
Klart!
Ingredienser (3-4 portioner):
1/2 gul lök
ett par klyftor vitlök
ca 300 g köttfärs (fungerar förstås med quorn också om man vill göra den vegetarisk)
1 burk krossade tomater
lite svamp
ungefär en näve fryst bladspenat
harissa på tub
lite svartpeppar, spiskummin och koriander (gärna färsk koriander)
1/2 buljongtärning
bulgur (pofrtioner enligt anvisningarna på paketet)
Gör så här:
Koka bulgurn för sig enligt anvisningarna.
hacka löken
bryn lök, köttfärs och svamp (i den ordningen) i en gryta.
I med tomaterna, buljongen, harissan och övriga kryddor (smaka så det blir lagom starkt!).
Lägg i spenaten, låt det hela puttra en stund på låg värme.
Rör i bulgurn i grytan
Klart!
Kommentarer
Postat av: Annelie
Jaha men om man inte gillar bulgur då? Kan man ha i ris istället? Matlagningsanalfabeten Annelie undrar
Trackback