Svansjön och svansjön

Kan inte låta bli att stjäla denna bild från syrrans blogg, där hon drömmer om romantiska Svansjön-föreställningar, och ställa den mot verklighetens Svansjö (eller i det här fallet en vik) där jag i somras betraktade ett konstsimmande svanpar. Kontrasten är intressant -finns det en fågel mer romantiserad än svanen? Det skulle vara duvan i så fall (DN i dag ägnade sig i dag åt en liknande jämförelse av duvan som skinande vit symbol för fred och frihet ställd mot verklighetens s.k. "bevingade råttor" på gator och torg). Det är dock en annan diskussion. Tillbaka till svanarna, vackra både på baletten och på riktigt men åtminstone i verkligheten gör de sig faktiskt ofta bäst på lite håll.

Svansjön, balettversionen:


Svansjön på riktigt:


En annan intressant bild i Tjaikovskijs värld är svanen som flockfågel: I verkligheten ser man dem bara tillsammans under flytt, annars håller de ihop parvis. Ser man fler än två vuxna samtidigt på samma plats innebär det ofta bråk, vilket är en allt annat än romantisk syn.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bilden på de två svanarna med ändan i vädret är ljuvlig, kanske inte lika romantisk som baletten men den stämmmer nog bättre med verkligheten för ofta, ofta ser man just svanar på detta sätt. Jag kommer ihåg när vi bodde i Uppsala och gick och tittade på svanar utanför restaurang Flustret, då såg man ofta svanarna med ändan i vädret.

2009-02-21 @ 09:17:06
Postat av: Kajsa

Tack! Just de här två svanarna var väldigt bra på att göra allting precis samtidigt, det var verkligen som en konstsimuppvisning att titta på dem. Vem är du förresten?

2009-02-21 @ 15:49:06
Postat av: mamma

Det var bara jag

2009-02-22 @ 10:57:34
Postat av: Kajsa

gissade det tack vare uppsalakommentaren, men det är ändå trevligt när folk skriver någon typ av namn.

2009-02-22 @ 12:30:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0