Dagens pyssel -facebook IRL

Är du trött på att umgås via datorn?
Känner du att en digital facebook inte ger tillräckligt utlopp för din kreativitet?
Hyser du en stark längtan efter att få omdesigna facebook så att allt blir precis som just du vill ha det?

Gör din egen analoga ansiktsbok!

Gör så här:
Skaffa dig en stor och tjock anteckningsbok. Du kan själv välja nivån här -en snygg, inbunden bok eller ett kollegieblock spelar ingen roll. Du måste också ha en väl fungerande penna ständigt tillhands, för både dig själv och vänner som vill skriva i din bok.

Skriv "Ansiktsbok" på omslaget, samt ditt namn. Och sätt dit ett foto, gärna i en plastficka så att du kan byta ut det då och då.  

I ansiktsboken kan du nu skriva upp små meddelanden om din tillfälliga status. Tänk på att alla sådana meddelanden måste börja med ditt namn -att alltid tala om sig själv i tredje person är en av grundreglerna i en ansiktsbok. Glöm heller inte att lämna tomrader under så att dina vänner kan kommentera din status. Ha även en "gilla"-kolumn där dina vänner kan skriva sitt namn.

Be folk bli dina vänner och skriva sina namn på en lista i boken. De får gärna ge dig ett foto som du kan klistra in i boken också. Låt bara folk som står på vänlistan titta i din ansiktsbok.

Så fort du träffar en person som står på din vänlista måste du genast visa vännen din bok, i synnerhet sidan med din status på.

Skriv upp i boken när du kommenterat något i någon annans bok. Skriv upp i boken om du blivit vän med en ny person. Skriv upp precis allt du gör som är relaterat till någon annans ansiktsbok. Skriv alltid om dig själv i tredje person: N.N. har kommenterat O.O.s status".

Gör en sida med personlig information, som när du fyller år, civilstånd, religion, politiska åsikter med mera. Glöm inte att påminna alla dina vänner när du fyller år! Glöm heller inte att gratulera dina vänner på deras födelsedagar via ansiktsboken. Lämna en gratulation som kommentar till vännens status, och rita gärna också en bild av en present i vännens bok. 

Ha gärna några fotosidor i boken, eller rentav ett extra fotoalbum vid sidan av om du har mycket bilder. Glöm inte att lämna plats för kommentarer under bilderna. Och glöm inte "gilla"-kolumnen.

Vill du lämna mer personliga meddelanden till någon av dina vänner, skriv det på en sida, riv ut sidan och överlämna den direkt till din vän. Ha gärna själv en plastficka, stort kuvert eller liknande till hands med påskriften "inkorg" som dina vänner kan lägga personliga meddelanden till dig i.

Hitta på fåniga tester, gör dem själv och anslå resultaten i din ansiktsbok. Visa dem för dina vänner och uppmana dem att göra samma test.

Ska du ha fest, glöm lyxiga inbjudningskort och använd din ansiktsbok i stället. Gör en "grupp" för festen på en speciell sida där du kan skriva upp information om festen och där inbjudna vänner kan skriva upp på listor om de kommer eller inte, samt förstås lämna kommentarer. Du kan även göra grupper för andra typer av evenemang eller bara som en sorts klubb för folk med likartade åsikter.

Spela gärna små rollspel med hjälp av ansiktsboken. Gör upp regler och bjud in dina vänner, du kan t.ex. låtsas att du är en bonde i bondgårdsstaden (är inte begreppet "Farmville" förresten i sig en självmotsägelse?), eller en maffiaboss. Skriv upp när du har mutat en polis, vunnit lantbrukspriser eller hittat en övergiven kossa (och glöm för allt i världen inte att visa alla dina vänner dessa sidor). Rita en karta i boken över din bondgårdsstad. Eller hitta på något helt eget.

Om du är en pysslig person ger den analoga ansiktsboken dig möjlighet att kombinera facebook med scrapbooking (vet du inte vad det är, googla), dvs du kan pynta din facebook både ut- och invändigt ochdärmed göra den till något som inte bara är ett sätt att umgås utan även ett konstverk under ständig utveckling.

Det finns naturligtvis mycket mycket mer att göra med en ansiktsbok, bara fantasin sätter gränserna. Och om det känns jobbigt att bära omkring på ansiktsboken jämt, varför inte göra en ansiktsbok av t.ex. dörren till ditt rum på jobbet, eller din anslagstavla om du saknar egen dörr? Ange t.ex. din status genom att sätta en post-it-lapp bredvid din namnskylt på dörren. Glöm inte se till att det finns en penna och post-it-lappar till hands så att dina vänner kan kommentera.

Lycka till med din ansiktsbok!


Kommentarer
Postat av: mamma

Ljuvligt, jag ska genast genomföra detta med dörren på mitt jobb!

2009-09-15 @ 19:22:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0