Lite mer Lillängenkryp

När jag inventerat fjärilsslingan brukar det ju bli både fjärilsbilder och en held del på andra kryp. Men förra gången hann jag inte lägga ut mer än fjärilarna eftersom jag åkte till Skåne direkt efteråt, så nu får jag blogga ikapp...här kommer lite kryp från senaste Lillängen-rundan.

Det är för övrigt dags för en ny runda på slingan, men det har varit jättetrist väder här nu, regnigt, blåsigt och i största allmänhet olämpligt väder för fjärilsinventering. Hoppas det bättrar sig snart!

Sist jag var på Lillängen hade trollsländesäsongen kommit igång på allvar, det var gott om dem överallt och ett antal olika arter. Här är bilder på ett par av dem:


Det här tror jag är en hona av en ängstrollslända. 




En ängstrollslända till, denna gång en hanne. ´




Och så ett par andra kryp, först en kantskinnbagge. Jag gillar skinnbaggar och hade dem en gång i tiden som projektgrupp när jag läste den dåvarande motsvarigheten till faunistikursen jag nyligen undervisat på i Lund (man fick nämligen inte välja spindlar...det hoppas jag att de får nuförtiden). Projektgrupp innebar helt enkelt att man under kursen fick välja en insektsgrupp som man fokuserade lite extra på och därmed blev lite mer specialiserad på. I mitt fall var det som sagt skinnbaggar, där det finns många väldigt vackra kryp. Ska försöka ta fler bilder av sådana...

Men här en kantskinnbagge till att börja med. 




Och sist men inte minst (jo förresten, den är minst) en allmän taknätspindel, hängande upp och ner i nätet på klassiskt taknätspindelmanér.


Kommentarer
Postat av: Elle

Cool bagge! :D

2010-08-03 @ 11:53:36
Postat av: Kajsa

Ja, det är slags bärfis. Ganska vanliga.

2010-08-03 @ 13:46:49
Postat av: Kajsa

De ser ut som om de har 80-talsaxelvaddar.

2010-08-03 @ 13:47:26
Postat av: Per

Vädret har varit lite si och så här nere också; så min premiärinventering längs slingan har ännu inte blivit av - trist nog.

2010-08-03 @ 21:48:16
Postat av: Kajsa

Trist Per!

2010-08-03 @ 22:54:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0